marți, 16 aprilie, 2024

CSM, ANUNT EXPLOZIV: Cand vor fi judecati cei trei “procurori-problema” ai Laurei Codruta Kovesi

Distribuie:

Publicat:

CSM a stabilit data in care ii va judeca pe cei trei procurori DNAimpotriva carora Inspectia Judiciara a declansat o procedura disciplinara. S-a fixat astfel termenul pentru actiunea disciplinara pentru data de 25 octombrie 2017.

Inspectia Judiciara (IJ) a exercitat miercuri actiunea disciplinara fata de procurorii Marius Bogdan Bulancea, Paul Silviu Dumitriu si Jean Nicolae Uncheselu de la Directia Nationala Anticoruptie – Structura Centrala pentru exercitarea functiei cu grava neglijenta, in legatura cu dosarul privind Ordonanta 13. Detalii AICI!

Procedura disciplinara se completeaza cu normele de procedura civila, care implica o etapa preliminara scrisa de comunicare catre parti (IJ respectiv cei trei procurori) a actiunii disciplinare si a intampinarii, in vederea respectarii dreptului la aparare si a contradictorialitatii. Sectiile CSM au rol de instanta de judecata (prima instanta) in materie disciplinara, astfel ca actiunea disciplinara se comunica “paratului” caruia trebuie sa i se acorde un termen de 25 zile pentru depunerea intampinarii, socotit de la data cand primeste actiunea. De asemenea, intampinarea se comunica “reclamantului”, pentru a formula si depune raspuns la intampinare in maxim 10 zile de la data la care a primit intampinarea.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img