vineri, 29 martie, 2024

Cu 4 puncte suntem la Euro

Distribuie:

Publicat:

Nationala de tineret a României e tot mai aproape de calificarea la Euro 2019, dupa ce a devenit liderul Grupei 8, datorita victoriei cu Bosnia, de la Ovidiu.

În urma acestui rezultat, micii "tricolori" mai au nevoie de 4 puncte în ultimele doua meciuri pentru a-si asigura prezenta la turneul final din Italia si San Marino, fara a depinde de alte rezultate.

România este avantajata de program. Echipa lui Mirel Radoi joaca ultimele doua partide din preliminarii acasa, cu tara Galilor, pe 12 octombrie, si codasa Liechtenstein, patru zile mai târziu.

Practic, marele hop îl reprezinta duelul contra galezilor. În plus, românii pot obtine calificarea matematica si indirect, în conditiile în care rivalele lor, Portugalia si Bosnia au meci direct în ultima etapa.

O alta veste buna pentru echipa noastra este faptul ca sta mai bine decât Portugalia si Bosnia din punctul de vedere al rezultatelor directe. România le-a luat 4 puncte lusitanilor si 6 bosniacilor.

"Tineretul" poate ajunge la Euro si prin intermediul barajului. 3 puncte în ultimele sunt suficiente pentru locul 2 în grupa, însa aceasta pozitie nu asigura automat prezenta în play-off. Una dintre ocupantele acestei pozitii, cea mai slaba, va fi eliminata.
Ultimele meciuri din grupa

Liechtenstein – Portugalia (11 octombrie), România – Tara Galilor (12 octombrie)
România – Liechtenstein, Portugalia – Bosnia, Tara Galilor – Elvetia (16 octombrie)
Asta este cea mai mare realizare!

România U21 – Serbia U21 2-0. România U21 a facut un pas important spre o calificare asteptata de 20 de ani. Tricolorii mai au nevoie de doar 4 puncte din ultimele doua meciuri pentru a fi siguri de prezenta la Euro 2019, ce se va desfasura în Italia si San Marino.
Vlad Munteanu a vorbit dupa victoria cu Bosnia (2-0) despre cel mai important lucru obtinut de la jucatorii lui Mirel Radoi. Tricolorii mici au înteles cât de mult pot profita de pe urma prezentei la turneul final.

"Nu a fost nevoie de discutii individuale. Au realizat singuri. Asta e cea mai mare realizare a noastra. Am facut niste jucatori sa vada singuri ce le poate aduce un Euro. Chiar daca esti la U21, îti creste cota enorm, echipa nationala îti va ridica pretul. Vor ajunge în campionate puternice. Au realizat ca fara sacrificii si ca fara echipa nu pot reusi", a spus Munteanu.
Managerul operational al nationalei U21 a vorbit si despre tot ce s-a întâmplat în aceste preliminarii, de la debutul cu probleme al lui Daniel Isaila, pâna la victoria cu Bosnia.

"Toata lumea e multumita de rezultat. Nimic din ce s-a întâmplat înaintea meciului nu a fost la voia întâmplarii. Discursurile lui Ionut Radu si Mirel Radoi nu au fost emotionale si cu o încarcatura prea mare. Presa i-a ridicat foarte mult, familiile la fel. Stiau foarte bine ce înseamna acest meci. Au dat dovada de maturitate mare parte dintre ei. Orice adversar am fi avut în cale, era important mental sa fie prezenti în meciul cu Bosnia. Si noi trebuia sa gestionam situatia. Ma felicit pentru alegerea hotelului de la Munchen. Îi felicit pe cei din staff, care au luat presiunea de pe umerii jucatorilor.
Daniel Isaila este primul care a spus ca aceasta poate fi urmatoarea Generatie de Aur. Dupa prima sedinta pe care am avut-o în Liechtenstein, multa lume nu stie, dar Daniel Isaila a ajuns la spital atunci, cu tensiunea ridicata. El le-a spus atunci jucatorilor ca pot fi urmatoarea Generatie de Aur, din primul minut în care au intrat în programul meciurilor", a adaugat Munteanu.

Dupa victoria clara cu Bosnia, tricolorii U21 mai au nevoie de patru puncte, în ultimele doua partide pentru a fi siguri de prezenta la turneul final din Italia si San Marino, din 2019.

România este avantajata de program. Echipa lui Mirel Radoi joaca ultimele doua partide din preliminarii acasa, cu Tara Galilor, pe 12 octombrie, si codasa Liechtenstein, patru zile mai târziu. Practic, marele hop îl reprezinta duelul contra galezilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img