vineri, 26 aprilie, 2024

Cu cât timp înainte trebuie să fii la aeroport. Informații utile înainte de a pleca în vacanță

Distribuie:

Publicat:

Cu toții ne pregătim să plecăm în vacanță în străinătate. Plecările sunt deseori făcute cu avionul, deoarece este destul de dificil să mergem în vacanță în străinătate cu mașina proprie. Ei bine, iată cu cât timp înainte de zbor trebuie să fii la aeroport! Câteva informații utile înainte de a pleca în vacanță.

Cu cât timp înainte de zbor trebuie să fii la aeroport

Regula generală este că trebuie să ajungeți la aeroport cu cel puțin două ore înainte de plecare pentru zborile interne, iar cu cel puțin trei ore înainte de plecare pentru zborurile internaționale. Închiderea porților de la aeroport variază mult de la o companie aeriană la alta, însă se face de obicei între 15 și 45 de minute. În acest caz se verifică informațiile pentru fiecare companie în parte.

Dacă zburați pentru prima dată sau zburați mai rar și nu știți cum se procedează, atunci puteți ajunge cu o jumătate de oră mai devreme decât timpul recomandat, adică cu două ore și jumătate înainte de plecare pentru zborurile interne și cu trei ore și jumătate înainte de plecare pentru zborurile internaționale.

De asemenea, dacă nu aveți bagaj de predat la cală, atunci puteți ajunge puțin mai târziu, asta și dacă ați făcut deja check–in online sau dacă nu urmează să zburați la orele de vârf. Evitând orele de vârf puteți să economisiți banii pentru biletul de avion.

Informații utile înainte de a pleca în vacanță cu avionul

Rezervarea locurilor pentru zbor

Rezervările de locuri pentru zboruri se fac cu ajutorul sistemelor computerizate de rezervare, fie direct de la compania aeriană, fie prin intermediul agenţiilor de turism, care au acces la bazele de date ale companiilor de transport aerian. Confirmarea acestor rezervări se face întotdeauna funcţie de disponibilitatea de locuri. La cererea pasagerului, transportatorul de avion îi poate furniza acestuia confirmarea în scris a rezervării.

Costurile de avion

Prețurile biletelor de avion sunt diferite în funcție de perioada în care alegeți să călătoriți, de numărul de zile petrecute la destinația respectivă și în funcție de clasa de confort. Rezervarea odată făcută cu mai mult timp înaintea călătoriei vă va asigura costurile mai mici.

Obiecte permise şi obiecte interzise

În cazul în care doriți să călătoriţi cu un laptop în bagajul de mână, atunci va trebui să-l scoateţi şi să-l aşezaţi într-un sertar special, iar acolo îl puteți transporta. De asemenea, obiectele metalice pe care le aveţi asupra dumneavoastră, de exemplu ceasul, cureaua, bijuteriile, monedele sau telefonul mobil, se vor pune într-un coș înainte de controlul de securitate. Mare atenţie la lichidele transportate în bagajul de mână, deoarece cantitatea maximă permisă pentru ele este de 100 ml, iar regula se aplică şi pentru creme, parfumuri sau deodorante.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img