vineri, 29 martie, 2024

Cu ce sumă va fi recompensat David Popovici pentru medaliile de aur de la Campionatele Europene

Distribuie:

Publicat:

David Popovici a adus din nou România pe locul 1, de data aceasta la Campionatele Europene de Natație, dar suma cu care va fi recompensat pentru noile victorii este mult mai mică decât cea de la Mondiale. De data aceasta, suma pe care o va primi campionul nu este nici pe sfert din cea încasată după competiția de la Budapesta.

Cele două medalii de aur câștigate de David Popovici la Campionatele Europene de Nataţie îi aduc în cont o sumă frumoasă, dar mult mai mică decât cea pe care a încasat-o după victoria de la Mondiale. Iată cu ce sumă îl răsplătește Guvernul acum!

Sumă cu care va fi recompensat David Popovici pentru medaliile de aur de la Campionatele Europene

Evoluțiile spectaculoase de la Foro Italico îi vor aduce lui David Popovici suma de 74.000 de lei (puțin peste 15.000 de euro), fiecare medalie fiind recompensată cu 37.000 de lei. La această sumă se vor adăuga și premiile pe care le va primi de la CS Dinamo, dar și cel pentru recordul mondial stabilit la proba 100 de metri liber.

După cele două medalii de aur obţinute la Campionatele Mondiale de la Budapesta, unde a fost campion la 100 şi 200 metri liber, David Popovici a fost răsplătit cu suma de 200.000 de euro din fondul de rezerva al Guvernului. Pentru victoria lui de atunci, campionul a primit și 500.000 de lei de la CS Dinamo, care se adaugă la cea stabilită de Executiv.

„Astăzi, Guvernul a aprobat premierea a sportivului român David Popovici de către Clubul Sportiv Dinamo, printr-o hotărâre de Guvern. Clubul Sportiv Dinamo este în subordinea Ministerul Afacerilor Interne, iar pentru performanţele sale David Popovici va primi, ca urmare a aprobării Executivului, suma de 500 de mii de lei. Sunt bani oferiţi prin intermediul Clubului Sportiv Dinamo, aflat în subordinea M.A.I. şi care se adaugă la suma de un milion de lei, premiul extraordinar oferit prin decizie a Guvernului României, prin intermediul Ministerului Sportului”, a transmis Dan Cărbunaru, la finalul lunii iunie.

Sportivul de 17 ani se calificase în urmă cu puțin timp și la proba de 400 de metri de la Foro Italico, dar antrenorul său, Adrian Rădulescu, a decis că este mai bine să nu participe, pentru că ar fi acumulat prea multă oboseală înaintea Campionatul Mondial de juniori de la Lima.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img