vineri, 29 martie, 2024

Cu diabetul la control: legatura dintre diabetul zaharat tip 2 si insuficienta cardiaca

Distribuie:

Publicat:

La pacienții cu diabet corpul nu produce suficientă insulină sau nu o mai folosește corect. Nivelul prea ridicat de zahăr în sânge poate afecta, în timp, și mușchiul inimii și vasele de sânge din jurul inimii.

Se spune că un necaz nu vine niciodată singur. Mare adevăr, dacă este să vorbim și despre pacienții cu insuficiență cardiacă. În multe cazuri aceștia dezvoltă și diabet zaharat de tip 2. Se întâlnește, de asemenea, și situația pacienților diagnosticați prima oară cu diabet zaharat tip 2 și care ulterior descoperă că au și insuficiență cardiacă în diverse stadii.

Ce este diabetul zaharat de tip 2

Conform definiției – diabetul zaharat tip 2 (cunoscut și ca diabet non-insulino-dependent) se caracterizează prin faptul că pancreasul continuă să producă insulină, uneori chiar mai multă decât în mod natural. Însă organismul dezvoltă rezistenţă la efectele insulinei, astfel încât în realitate există un deficit insulinic. Vârsta la care diabetul de tip 2 poate fi diagnosticat este în general peste 30 de ani, preponderent fiind descoperiți ca suferind de diabet pacienții cu vârste înaintate.

Ce este insuficiența cardiacă?

Insuficiența cardiacă reprezintă un sindrom complex care rezultă din afectarea structurii și funcției inimii, ducând la incapacitatea cordului de a pompa suficient sânge pentru a acoperi necesitățile metabolice ale organismului.

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img