joi, 28 martie, 2024

Cu identitatea falsă în portmoneu, intenționa să călătorească în Germania

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie R. Moldova asupra căruia au descoperit o carte de identitate falsă.

În data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz cu destinația Germania, un cetățean din R. Moldova, în vârstă de 30 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care a fost descoperită, ascunsă în vederea sustragerii de la control, în portmoneul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, având aplicată propria fotografie.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. 

Bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 200 euro și că urma să folosească documentul pentru a călători și a-și găsi de lucru mai uşor în Germania.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img