vineri, 29 martie, 2024

Cu zeci de mii de bucuresteni fara apa calda, Nicusor Dan zice ca ar putea cumpara ELCEN: In februarie spunea ca o cumpara in mai

Distribuie:

Publicat:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, transmite că a avut o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, reiterând intenţia Municipalităţii de a cumpăra producătorul de energie ELCEN.

"Am avut azi o întâlnire cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, pentru a continua discuţiile despre îmbunătăţirea sistemului de termoficare al Bucureştiului. Am reafirmat intenţia Primăriei Capitalei de a cumpăra producătorul de energie ELCEN, pentru a avea un sistem de producţie şi distribuţie a energiei termice aflat sub controlul Municipalităţii, deci mai eficient şi mai simplu de gestionat. Autorităţile centrale susţin această soluţie, pe care eu o consider un element extrem de important în efortul de a asigura buna furnizare a apei calde şi căldurii în Bucureşti. Urmează, de comun acord cu Ministerul Energiei, paşi concreţi în vederea achiziţiei ELCEN", a scris edilul general pe Facebook.

Pe 9 februarie, Nicuşor Dan declara că îşi doreşte ca Termoenergetica să preia ELCEN până în vară, însă acest demers depinde de "multe" alte instituţii.

"Eu îmi doresc să se întâmple undeva până în luna mai, iunie, însă depinde de multe alte instituţii: de Consiliul Concurenţei, de creditorii ELCEN din momentul acesta, de Ministerul Energiei. (…) Dar eu îmi doresc ca până vara asta să facem asta", declara Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă.

Edilul general preciza la momentul respectiv că datoria pe care Municipalitatea o are către Ministerul Economiei va rămâne o chestiune juridică de tranşat între cele două instituţii.

"Termoenergetica o să preia ELCEN, amândouă fiind companii ale Municipalităţii, şi în felul acesta o să fie o singură companie, iar datoria istorică pe care Municipalitatea, prin RADET, o are către Ministerul Economiei, prin ELCEN, va rămâne o chestiune juridică de tranşat între Municipalitate şi Guvern, adică Ministerul Energiei", a explicat primarul.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img