sâmbătă, 20 aprilie, 2024

CULINAR:Prajitura cu mar, nuci si mac – Reteta ungureasca

Distribuie:

Publicat:

Ingrediente:

Pentru baza:
500 gr faina alba
250 gr unt la temperatura camerei
100 gr zahar fin
3 galbenusuri
100 ml vin alb

Pentru umplutura cu mar:
800 gr mere date pe razatoare
2 linguri miere de albine
zeama de lamaie
scortisoara
nucsoara

Pentru umplutura cu mac:
200 gr seminte de mac
100 gr zahar
100 ml vin alb
5 gr stafide

Pentru umplutura cu nuci:
120 gr nuci taiate grunjos
80 gr nuci tocate marunt
50 gr stafide
100 ml vin alb

1 ou batut

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
2. Tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Aluat:
3. Amesteca faina cu untul, ouale, zaharul si vinul alb. Trebuie sa obtii un aluat mai consistent. Inveleste-l in folie alimentara si baga-l in frigider.

4. Amesteca merele razauite cu miere, zeama de lamaie, cuisoare si scortisoara.
5. Amesteca semintele de mac cu zahar si stafide.
6. Pune vinul pe foc. Cand da in clocot, adauga mixul cu seminte de mac. Lasa sa fiarba pentru ca alcoolul sa se evapore.
7. Amesteca nucile cu stafidele si zaharul. La fel, pune vinul la fiert si incorporeaza in el nucile.
8. Imparte aluatul in 4 parti egale si trece cu sucitorul peste ele.
9. Peste prima parte pune umplutura cu mac. Acopera cu a doua parte de aluat, apoi cu umplutura de nuci, dupa aceea cu al treilea blat si cu umplutura cu mere, iar la final cu al patrulea blat.
10. Unge prajitura cu oul batut si bag-o in cuptor pentru aproximativ 60-70 de minute.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img