vineri, 29 martie, 2024

Culmea coincidentei: Kovesi in 2019, la fel ca Ponta in 2015. “Noi nu verificam ce se intampla in spatiul public”

Distribuie:

Publicat:

"Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim", spunea Albert Einstein. Nu este clar în ce măsură punerea Laurei Codruţa Kovesi sub urmărire penală înainte de a merge în Parlamentul European este sau nu o coincidenţă, însă cu siguranţă situaţia fostei şefe DNA se aseamănă foarte mult cu situaţia în care a fost pus Victor Ponta în 2015, chiar de DNA.

"Nu cred că este o coincidenţă faptul că am fost citată exact în ziua în care eu intenţionam să plec din țară să mă prezint la Bruxelles", a afirmat Laura Codruţa Kovesi, miercuri seara. "Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcţie, pentru că totuşi am şanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc", a mai declarat fosta şefă a DNA.

În iunie 2015, când Victor Ponta este prim-ministru, acesta a fost citat la DNA, în calitate de suspect, exact în ziua în care în Parlament se vota moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de acesta. Chemat la audieri tot într-o zi de vineri, Ponta a primit citaţia semnată de procurorul Jean Uncheşelu cu doar o zi înainte.

Într-o declaraţie de presă, Laura Codruţa Kovesi, pe atunci procuror-şef al DNA, susţinea că punerea sub acuzare şi audierea lui Ponta nu au nicio legătură cu demersul opoziţiei din Parlament. Mai mult, şefa DNA de la acea dată încerca şi să explice de ce Victor Ponta era pus sub urmărire penală în iunie 2015, într-un dosar deschis în anul 2012. În prezent, Kovesi se declară revoltată de faptul că dosarul a fost deschis în 2017 şi vizează fapte vechi de 10 ani: "Acest dosar a fost deschis şi în 2017, s-au făcut şi audieri în cursul anului trecut şi atunci sigur că mă întreb, ca în momentul în care eu fac o cerere şi spun că voi pleca din ţară, după câteva ore mă trezesc cu Poliţia şi trebuie să mă prezint exact în ziua plecării."

Dialog reporter – Kovesi:

Reporter: – Este o pură coincidenţă între ziua moţiunii şi citarea domnului Ponta la DNA?

Laura Codruţa Kovesi: – Nu, nu este nicio coincidenţă. Procurorii îşi văd de treabă. Avem 7000 de dosare în lucru, în care sunt agrenaţi doar 86 de procurori. Noi nu verificăm ce se întâmplă în spaţiul public. Noi administrăm probele în funcţie de zilele şi orele în care trebuie să administrăm aceste probe. Citarea s-a făcut în mod legal, cu mai multe zile în urmă. Nu are nicio legătură cu depunerea sau nu a vreunei moţiuni. Deci nu este nicio coincidenţă, pur şi simplu procurorii îşi fac treaba.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img