joi, 28 martie, 2024

CULMEA PROTESTELOR Primarul PNL a ieșit la o manifestație împotriva poluării din orașul pe care îl administrează – VIDEO

Distribuie:

Publicat:

Aproximativ 200 de persoane, între care și copii, care poartă măști chirurgicale pe față protestează, marți, în centrul Ploieștiului, împotriva poluării. Oamenii spun că nu pot dormi noaptea cu geamul deschis și că vor să respire aer curat. La protest participă și primarul orașului.

Oamenii s-au strâns în centrul Ploieștiului cu măști chirurgicale pe față și cu pancarte pe care au scris “Ploiești=Auschwitz”, scandând “Aer curat, nu poluat” sau “Ieșiți din casă, dacă vă pasă”.

“(Ploieștiul – n.r.) este un oraș poluat și protestăm pentru copiii noștri, să fie cat mai bun, mai sănătos, să nu ne mai îmbolnăvim. Ar trebui schimbat tot, toate mașinile, să nu mai fie poluante”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Alina Ganea, una dintre ploieștencele care au venit la protest.

Daniela David a spus că “trebuie să ne pese, pentru noi, pentru copiii noștri, să respiram un aer curat în orașul nostru drag. Să trăim cu drag. Din orice punct cardinal ai intra în Ploiești se simte mirosul. Noaptea nu pot dormi cu fereastra deschisă”.

Printre protestatari s-a numărat și primarul Ploieștiului, Adrian Dobre, de la PNL.

“Eu nu cred că problema poluării este o problemă pe care să o rezolve doar primarul sau doar Agenţia de Mediu, sau doar Garda de Mediu sau alţi factori implicaţi, ci trebuie o acţiune comună. Atât timp cât venim şi spunem că benzenul în municipiul Ploieşti nu reprezintă o problemă şi de la începutul anului în aproximativ 50 de zile nivelul maxim al benzenului a fost depăşit, cred că doamna ministru al Mediului nu conştientizează care este cu adevărat problema Ploieştiului, doamna ministru care provine din municipiul Ploieşti”, a spus Adrian Dobre.

Adrian Dobre a mai spus că municipiul Ploieşti este unul dintre municipiile poluate al ţării.

sursa: stiripesurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img