vineri, 19 aprilie, 2024

Culoarea limbii iti spune de ce afectiuni suferi. Daca e alba sau galbena trebuie sa mergi la medic

Distribuie:

Publicat:

Probabil stii deja pe limba ta se gasesc foarte multe bacterii, insa te-ai gandit vreodata cate afectiuni poate indica aspectul acestui organ? Obisnuiteste-te sa iti studiezi limba in fiecare dimineata, pentru ca vei afla astfel daca ai vreo problema de sanatate.

In general, o limba sanatoasa are o culoare rozalie

Dar daca dimineata, dupa trezire, suprafata limbii este acoperita de o pelicula albicioasa sau galbuie, este un semn de infectie sau inseamna ca ai probleme digestive, cu rinichii ori la intestine, conform site-ului sanatate bzi.ro.

Daca aceasta substanta este prezenta spre radacina limbii, acest semn indica faptul ca nivelul toxinelor este mai ridicat in intestinul gros, iar daca încărcarea limbii apare pe centrul ei, atunci toxinele sunt prezente in intestinul subtire.

Depozit albicios pe suprafata limbii

Un depozit albicios pe suprafata limbii indica o indigestie, iar depozitul galbui arata o tulburare digestiva, o infectie sau o inflamatie. De multe ori, aspectul galbui al limbii este insotit de febra, deoarece apare in timpul racelilor banale si dispare imediat odata cu vindecarea.

De cele mai multe ori, incarcarea limbii provine dintr-o dezvoltare excesiva a candidei, datorita unui PH oral acid, provocat de un reflux gastro-esofagian.

Continuarea pe exquilsro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img