vineri, 29 martie, 2024

Culturile de tutun, in scadere in judetul Vaslui

Distribuie:

Publicat:

Culturile de tutun, in scadere in judetul Vaslui

Conditiile impuse i-au determinat pe cultivatori sa renunte. Cultivarea tutunului in judetul Vaslui a scazut dramatic. Daca anul trecut, in intreg judetul existau culturi intinse pe o suprafata de 86 de hectare, anul acesta, au ramas doar 3.5 hectare.

“Noi facem mai intai o verificare imediat dupa semanare si, apoi, o alta verificare pentru a constata densitatea plantelor, daca a fost respectat lantul tehnologic de intretinere a culturii etc. In anii trecuti, au fost semanate suprafete intinse cu tutun, dar din cauza ca nu au fost respectate conditiile, avem cultivate suprafete mult mai mici. Tutunul necesita un volum mare de munca, recoltarea se face manual, de jos in sus, se pun frunzele la uscat, se fac baloti etc. Dupa controalele facute in acest an, am constatat ca din cele 3,5 hectare plantate cu tutun, o suprafata de pana la un hectar respecta conditiile tehnologice”,a declarat directorul Directiei  pentru Agricultura Vaslui.

Reducerea acestui tip de cultura are loc in conditiile in care subventia din fonduri europene care se acorda pentru tutun este de 1.100 euro/hectar.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img