vineri, 29 martie, 2024

Cum a imbogatit Game of Thrones un oras din Croatia

Distribuie:

Publicat:

Fanii Game of Thrones au cheltuit in Dubrovnik, oras in care s-a filmat partial serialul, nu mai putin de 126 de milioane de euro.

Aproape un sfert de milion de turisti, toti fani ai serialului, au vizitat regiunea Dubrovnik-Neretva in perioada 2012 – 2015, arata Balkan Insight.

Calculele au fost facute de trei cercetatori de la Institutul de Economie din Zagreb si Universitatea Linz si publicate initial de International Journal of Tourism Research. Cei trei au vrut sa stie ce impact are industria filmului asupra turismului local.

Au fost analizate incasarile din turism si din alte regiuni ale tarii, reiesind ca e imposibil ca profitul realizat in Dubrovnik sa fie din simpla intamplare, conchid autorii analizei.

Iar orasul nu-si va pierde turistii dupa ce Game of Thrones se va termina. Tot aici s-a filmat parte din urmatorul film Star Wars, The Last Jedi, dar si cel mai nou film cu Robin Hood, respectiv Robin Hood: Origins.

Mai mult, in oras ghizii deja ofera tururi ale locurilor in care s-au filmat Game of Thrones si Star Wars: The Last Jedi.

In prezent, orasul medieval se bazeaza aproape complet, din punct de vedere economic, pe turism. De altfel, turismul cantareste mult pentru intreaga economie a tarii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img