sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Cum afecteaza inima un pahar de suc de rosii pe zi

Distribuie:

Publicat:

Sucul de rosii previne formarea trombozelor, principala cauza a infarctelor si a afectiunii numita tromboza venelor profunde. Aceasta boala foarte grava este provocata de cheagurile de sange care se deplaseaza spre inima si plamani.

TERAPIE
Riscul de a dezvolta o tromboza este crescut in cazul celor care au trecut de varsta de 40 de ani, al celor care sufera de tulburari de coagulare a sangelui, in cazul celor supraponderali, al femeilor care iau anticonceptionale. De asemenea, soferii si persoanele sedentare, cele care sunt obligate sa stea foarte mult pe scaun prezinta risc de tromboza.

7 motive pentru a consuma zilnic suc de rosii

Cercetatorii americani au facut un studiu la care au participat 20 de pacienti suferinzi de diabet zaharat de tip II. Acestora le-au fost prescrisi cate 250 de mililitri (aproximativ un pahar) de suc de rosii zilnic. Dupa trei saptamani de la inceputul experimentelor a putut fi observata o scadere a vascozitatii sangelui si, drept urmare, a predispozitiei la tromboza. Proprietatile terapeutice ale rosiilor sunt determinate de substanta de culoare verde care acopera semintele. Aceasta substanta se gaseste atat in rosiile proaspete, cat si in sucul de rosii.

PROPRIETATI
Sucul de rosii contine zahar (in cantitati insemnate glucoza si fructoza), acizi organici, vitaminele C si E, este de asemenea bogat in potasiu, magneziu, fier, cobalt, zinc, iod, fluor etc. Acizii organici din sucul de rosii participa in mod activ la procesele metabolice din organism. Ca produs alimentar, este recomandat persoanelor care sufera de afectiuni ale sistemului cardiovascular si de tulburari metabolice. In ceea ce priveste continutul de vitamina C, sucul de rosii poate fi comparat cu sucurile de citrice. Nutritionistii sustin ca doua pahare de suc de rosii pe zi ne aduc dozele necesare de vitaminele A si C. Sucul de tomate fortifica organismul, potoleste setea, fiind recomandat in cazul hipertensiunii arteriale, dar si pentru usurarea digestiei, a tranzitului intestinal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img