joi, 18 aprilie, 2024

Cum ai grijă de creierul tău: Lucrurile, aparent banale, care previn îmbătrânirea acestuia

Distribuie:

Publicat:

Neurologii susţin că prevenţia îmbătrânirii creierului e posibilă. Cum? Oamenii trebuie să se odihnească, să doarmă suficient, să citească şi să comunice.

Preşedintele Societăţii de Neurologie din România, Dafin Mureşanu, a declarat că prevenţia îmbătrânirii creierului e posibilă la persoane sănătoase.

„Prevenţia îmbătrânirii creierului e posibilă la persoane sănătoase. Nu există un remediu unic care să ne ofere garanţia că vom îmbătrâni cu creierul mai târziu. Complexitatea vieţii fiecăruia trebuie ajustată, trebuie să ne alocăm timp pentru a ne odihni, e nevoie de un somn de şapte ore pe noapte, să avem o viaţă emoţional-cognitivă echilibrată, fără exces de emoţii.

Nu plonja direct într-o activitate fără interacțiune umană

Să nu plonjăm complet într-o activitate care nu presupune interacţiune umană, dacă pe parcursul zilei avem numai activitate pe email, la calculator, fără dialog cu alte persoane, apar probleme. De asemenea, supraexpunerea la tehnologii reprezintă un potenţial pericol. Apoi, alimentaţia e fundamentală, trebuie să mâncăm la timp şi echilibrat, e nevoie de alimentaţia sănătoasă”, a spus Mureşanu, potrivit doctorulzilei.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img