vineri, 19 aprilie, 2024

Cum ajuta o cura cu suc de pere

Distribuie:

Publicat:

Perele sunt bogate în vitamina C si fibre, nu contin grasimi saturate sau colesterol, fiind recomandate în cazurile de astenie intelectuala, convalescenta, constipatie sau imunitate scazuta. Perele sunt hipoalergenice, contin fibre, vitaminele A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E,  minerale (calciu, fier, magneziu, mangan, sodiu, sulf, bor, cupru, fosfor, potasiu), pectina, acid hidroxicinamic (previne cancerul de stomac si cel pulmonar), quercitina.

Cura cu suc de pere presupune consumul zilnic a 1.5 litri de suc proaspat preparat. Deoarece sucul oxideaza foarte repede, acesta trebuie preparat si consumat în reprize, cu 20-30 de minute înainte de masa, timp de 7-30 zile. Pe perioada curei este recomandat a se exclude din dieta carnea, zaharul, alimentele care contin aditivi alimentari, conservanti, bauturile alcoolice si cele carbogazoase. Se consuma fructe si legume cat mai multe, neprelucrate termic, sau doar suc pentru o perioada de cateva zile, simplu, sau în amestec cu orice alt suc de fructe. De asemenea, la prepararea sucului nu se folosesc partile lovite ale fructului, fructele deshidratate, stricate, fermentate, necoapte; fructele se spala foarte bine, în mai multe ape. Se folosesc fructe bio sau organice, iar la manipulare se evita vasele din aluminiu. Pe langa efectele revigorante ale acestei cure, sucul de pere este benefic si în cazul tumorilor, chisturilor ovariene, psoriazisului, tromboflebitei, reumatismului cronic degenerativ, alergiilor, oboselii, anemiei, gutei, virozelor respiratorii, infectiilor urinare, curelor de slabire, tuberculozei, imunitatii scazute.

In plus, perele conţin mult mai multe fibre faţă de alte fructe, fapt pentru care ajută la digestie, însă joacă şi un rol important în menţinerea glicemiei în limite normale. Ele sunt recomandate copiilor care suferă de reflux gastro-esofagian, deoarece nu afectează mucoasa stomacului. Au rolul şi de a atenua constipaţia, datorită pectinei care este diuretică şi poate avea un efec laxativ uşor. Se recomandă sucul de pere pentru reglarea tranzitului intestinal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img