miercuri, 24 aprilie, 2024

Cum albești șosetele fără clor. Trucuri simple care nu dau greș

Distribuie:

Publicat:

Șosetele albe reprezintă o mare provocare pentru orice gospodină întrucât, o dată purtate, nu mai sunt albe imaculate și este extrem de greu să le readuci la starea inițială, mai ales dacă țesătura nu le permite să stea în clor, sau nu vrei tu să folosești această variantă.

Cum albești șosetele fără clor

Îți prezentăm câteva trucuri ieftine și la îndemână pe care le poți folosi pentru a albi șosetele fără să folosești clor! O primă variantă este apa cu lămâie. Pentru asta ai nevoie de o oală pe care să o umpli cu apă până la jumătate și să lași la fiert.

Apoi trebuie să adaugi câteva felii de lămâie. Pune șosetele murdare în apa cu lămâie și lasă-le să fiarbă pentru câteva minute. Scoate-le apoi cu ajutorul unui clește și spală-le normal, cu apă și detergent. Repetă procesul dacă nu ai scăpat complet de pete.

O metodă de succes este să pui felii de lămâie în șosete înainte de a le băga în mașina de spălat, la 60 de grade.

Spală șosetele albe în apă cu bicarbonat de sodiu

Pune într-un lighean cu apă rece, un pahar de bicarbonat de sodiu și lasă șosetele la înmuiat preț de 20 de minute. Clătește și vei vedea diferența! Totodată, folosindu-te de bicarbonat, poți face o pastă pe care să o aplici direct peste petele de pe șosete, iar mai apoi să le pui în mașina de spălat.

Detergentul de vase este, de asemenea, o soluție bună pentru a spăla șosetele albe, dar nici oțetul alb nu este de neglijat.

În acest sens, poți prepara o soluție dintr-un litru de apă și o jumătate de cană de oțet. Înmoaie șosetele timp de 40 de minute, iar dacă sesizezi că există zone cu pete mai intense, poți să torni direct oțet alb peste pată și să freci apoi pata cu săpun.

O altă variantă prin care poți să recapeți albul imaculat al șosetelor este să le pui într-un recipient cu lapte acru și să le lași la înmuiat timp de două ore. Apoi se clătesc și se spală normal. Operațiunea se poate repeta la nevoie.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img