sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum am facut cancer de plamani la 31 de ani fara sa fumez niciodata

Distribuie:

Publicat:

In general, cancerul pulmonar este asociat cu fumatul, insa nefumatorii nu sunt neaparat feriti de aceasta afectiune necrutatoare. Aceasta este si povestea lui Rachael Malmberg, o atleta in varsta de doar 31 de ani din Florida.

Intr-o zi, cand alerga, femeia a simtit o durere acuta in piept. In mod normal, nu s-ar fi lasat intimidata de durere, deoarece nu este o persoana sensibila, dar junghiurile erau insuportabile. Mama ei a convins-o sa mearga la medic, care i-a spus sa o lase mai usor cu efortul si sa se odihneasca mai mult. Insa tanara continua sa se simta rau, ii amorteau bratele si a sesizat ca are noduli la un san. Dupa efectuarea mamografiei, Rachel a aflat ca nodulii sunt benigni, dar ca plamanii prezinta niste formatiuni nefiresti.

Medicul a programat-o la tomograf, dar credea ca este prea tanara pentru a avea cancer pulmonar si ca, cel mai probabil, era vorba despre o infectie care a evoluat in pneumonie. Ea a luat antibiotice timp de 10 zile, dupa care a repetat examenul imagistic. Totusi, rezultatele tomografiei si ale bronhoscopiei au indicat clar ca tanara suferea de adenocarcinom pulmonar, o forma incipienta a cancerului de plamani, care se extinsese in limfa si la creier.

Deoarece tumorile creierului nu puteau fi operate, Rachel a recurs la radioterapie si, ulterior, a fost supusa si unor operatii de eliminare a nodulilor, dupa care a urmat tratament medicamentos, pentru a impiedica evolutia tumorilor. Femeia isi doreste sa participe in continuare la competitii sportive si a demarat proiecte de constientizare a pericolului la care suntem expusi din cauza radonului. Ea crede ca are o misiune speciala, aceea de a-i intari pe cei aflati in situatia ei, si crede ca vointa de a lupta este mai importanta decat orice tratament. sursa: divahair.ro

F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img