vineri, 29 martie, 2024

Cum analizezi corect un meci de fotbal pentru pariuri

Distribuie:

Publicat:

Un parior de succes este atent la toate detaliile atunci când analizează un eveniment sportiv. Rutina zilnică a unui jucător constant are ca prim punct, dimineața, studierea ofertelor caselor de pariuri. În urma acestui pas, se face o primă selecție a meciurilor interesante din perspectiva unui pariu. Dacă ai în vedere doar competiții pe care le cunoști, este relativ ușor să depistezi partidele care îți pot aduce profit. Altfel, va trebui să te raportezi la un prim filtru standard: statistica. Am spus „prim filtru standard” pentru că, pe final de sezon,  altul este primul criteriu după care se judecă un meci: motivația. Unele echipe joacă  pentru un loc care permite participarea în cupele europene, altele sunt implicate în lupta pentru evitarea retrogradării. Ele pot câștiga confruntările cu oponenți lipsiți de griji. Nu este exclus ca o formație din subsolul clasamentului să bată un adversar din prima jumătate a ierarhiei, pentru că acesta din urmă nu are determinare. Așadar, după ce faci lista scurtă a meciurilor „de pariat”, este necesar să analizezi în detaliu acest partide. O analiză corectă este structurată în două părți:

 

1. Analiza statisticii

Dacă vrei să pariezi pe rezultat, este bine să ai în vedere: ce loc ocupă echipele în clasamentul general (de aici îți poți da seama de motivația despre care vorbeam), pe ce poziție se află formația gazdă în clasamentul meciurilor jucate pe teren propriu, pe ce loc este gruparea oaspete în ierarhia meciurilor jucate pe teren străin (se poate ca o echipă să joace mai bine în deplasare decât acasă sau, invers, ca majoritatea punctelor să fi fost adunate din deplasare, iar acasă să se fi împiedicat des), clasamentul formei. Chiar platformele operatorilor conțin informații statistice foarte utile. Unibet și Netbet, de exemplu, preiau statistici de la Betradar, unul dintre cei mai cunoscuți provideri. De asemenea, este bine să vezi ce rezultate au obținut echipele în confruntările cu adversari similari. De exemplu, pe 5 mai se joacă Borussia Dortmund (locul 3 în clasamentul 1.Bundesliga) vs Mainz (locul 14). Un punct al analizei ar fi să vezi ce rezultate a obținut Borussia pe teren propriu contra formațiilor situate în acel moment pe locurile 11-14 și ce rezultate are Mainz, în deplasare, cu adversari de pe locurile 2-5.

Uneori, echipele mai „mici” joacă cu determinare mai mare contra oponenților bine cotați. Dortmund are cota 1.32 să se impună, la Admiral.

Dacă pariezi pe goluri marcate, te concentrezi mai puțin pe rezultate și mai mult pe scorurile înregistrate. Vei avea în vedere: câte goluri au marcat/au primit ambele echipe în sezonul respectiv și în ultimele 5 partide, câte goluri a marcat/a primit formația gazdă în meciurile jucate pe teren propriu în general și în ultimele 5 partide, câte goluri a marcat/a primit gruparea vizitatoare în meciurile de pe teren străin în general și în ultimele 5 partide. Dacă în ultimele 4 meciuri jucate de cele două echipe s-au marcat minim trei goluri, este foarte probabil ca și în înfruntarea directă să aibă „peste 2.5 goluri marcate”.

 

2. Analiza informațiilor de context

Informațiile de context au și ele importanța lor. Ele se referă în special la absenți și la echipe probabile. Se poate ca un jucător cheie să nu lipsească, dar cu siguranță nu va juca la capacitate maximă dacă revine după o absență îndelungată.

Trebuie acordată atenție și știrilor despre atmosfera din cadrul celor două loturi: dacă există liniște din punct de vedere financiar, dacă antrenorul a pierdut vestiarul, dacă sunt conflicte între conducere și fotbaliști ș.a.m.d. Nu în ultimul rând, este importantă atmosfera de pe stadion. Pentru unele echipe, fanii chiar reprezintă al 12-lea jucător, prin modul în care pun presiune pe adversar și transmit energie favoriților. Sunt formații ale căror evoluții contrastează profund între „acasă” și „deplasare”, una dintre explicații fiind contribuția suporterilor la consolidarea moralului jucătorilor.

Fiecare detaliu contează

O analiză detaliată ține cont și de arbitrul întâlnirii. Acest aspect contează în special dacă vrei să pariezi pe cartonașe galbene și roșii, dar și pe goluri marcate. Sunt arbitri care fluieră la orice atingere între fotbaliști, iar un joc fragmentat nu este favorabil unui număr mare de goluri. De asemenea, un teren greu este un obstacol în calea unui joc ofensiv. Prin urmare, în partidele jucate pe suprafețe de joc îmbibate cu apă ies cele mai multe pariuri de tipul „sub 2.5 goluri”. Nu ignora niciunul dintre aceste puncte dacă vrei să ai profit pe termen lung. Se spune că o analiză corectă ia peste 30 de minute. E bine să pariezi pe mai puține meciuri, dar să mergi direct la țintă.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img