vineri, 29 martie, 2024

Cum arată și ce semnificație are icoana „Acoperământul Maicii Domnului”

Distribuie:

Publicat:

Iată totul despre icoana „Acoperământul Maicii Domnului”. Cum arată plus semnificația sa!

Sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului are loc anual la data de 1 octombrie. Iată cum arată și ce semnificație are icoana „Acoperământul Maicii Domnului”!

Cum arată icoana „Acoperământul Maicii Domnului”

„Acoperământul Maicii Domnului” este o sărbătoare prăznuită anual de Biserica Ortodoxă și toți credincioșii la data de 1 octombrie.

Această sărbătoare creștină amintește de apariția Fecioarei Maria în cartierul Vlaherne din Constantinopol în secolul al X-lea.

Astfel, tradiția creștină spune că la finalul vieții, Sfântul Andrei cel Nebun pentru Hristos cunoscut și sub numele de Andrei din Constantinopol împreună cu ucenicul său, Sfântul Epifanie și cu mai mulți credincioși au văzut-o pe Maica Domnului împreună cu Sfântul Ioan Botezătorul și cu mai mulți sfinți și îngeri, în timpul unei slujbe în Biserica Născătoarei de Dumnezeu din Vlaherne, scrie ro.orthodoxwiki.org.

„Biserica palatului din Vlaherne adăpostea mai multe relicve ale Maicii Domnului: cămașa, acoperământul (maforionul) și parte a brâului acesteia, care fuseseră aduse din Țara Sfântă în secolul al V-lea.

Continaurea pe wowbiz.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img