sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum calculezi eficienţa la pariuri sportive?

Distribuie:

Publicat:

Pariurile sportive se încadrează în rândul jocurilor de noroc cu o eficienţă ridicată dacă ştii cum să pariezi şi mai ales pe ce echipe şi meciuri pentru şanse mai mari de câştig. Eficienţa pariurilor sportive se poate calcula destul de simplu dacă ne referim la ROI sau Return on Investment. ROI are legătură cu investiţiile pentru că orice fel de pariu presupune o investiţie. E vorba de eficienţa sau de randamentul investiţiilor, în cazul pariurilor discutăm despre eficienţă şi profitabilitate.

Care este formula de calcul pentru ROI?

Formula de calcul pentru ROI este ROI = profit / investiţie x 100. ROI este profitabilitatea pariurilor, profitul este profitul net de la pariere, câştig minus investiţie, suma pariată, investiţia e miza pariului, iar acel 100 e o reprezentare a procentului, ROI se calculează cu raportare procentuală, de unde şi înmulţirea cu 100.

Ca regulă generală pentru investiţii, dar şi pentru pariuri, ROI-ul trebuie să fie de 7% pentru o investiţie care merită. Profitul va fi de 7%. Dar ROI-ul poate depăşi 10% sau mai mult la pariuri. ROI la pariuri nu se calculează pe un singur pariu pentru că există variaţii la nivel de profitabilitate.

Doar un exemplu că să înţelegi cum funcţionează eficienţa unui pariu şi ROI. Ai pariat 100 RON, cota e de 1.50, ai pariu câştigător, ROI ajunge să fie 50 / 100 * 100 = 50%. Profitul de calculează mereu în funcţie de cotă, după o perioadă poţi aduna investiţia cu profitul şi poţi raporta suma în funcţie de ROI. Aşa vezi dacă ai eficienţă la pariuri sau nu. Contează cota finală de pe bilet şi nu meciurile, cotele lor individuale. Din momentul în care calculezi şi ROI vezi pariurile ca pe o investiţie.

Contează şi costurile implicate în cazul ROI, eficienţa pariurilor este cu atât mai mare cu cât avem costuri mai mici sau accesăm un bonus. Deschide cont nou Netbet și primești un bonus avantajos pentru calculele tale. Valorile ROI depăşesc 100% la pariuri când ai cote bune, de pildă 2.50, dar vei avea şi valori negative ale ROI şi ştii că eficienţa şi profitabilitatea pariurilor nu sunt de partea ta.

Strategiile te vor ajuta să calculezi eficient câștigurile din pariuri sportive

Dacă ai strategii pe care le foloseşti în mod constant la pariuri poţi să calculezi fără probleme ROI, dar ai nevoie de sumele investite şi de profit, de perioada pe care vrei să calculezi. Doar aplici formula şi ai deja eficienţa pariurilor sportive. Important este să ai mereu >evidenţa ROI-ului la pariuri şi să te ghidezi în funcţie de procentele pe care le obţii de fiecare dată.

Dacă jocurile de noroc nu-ți aduc câștiguri și nici nu ești interesat să descoperi strategiile prin care poți ajunge la șanse mai mari de câștig, o soluție bună ar fi să renunți complet la aceste activități.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img