sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum consumi laptele pentru a nu-ți afecta dantura: Momentul din zi contează și el

Distribuie:

Publicat:

Laptele dulce este o sursă de calciu importantă care îți protejează dantura și întregul sistem osos. Dar laptele dulce se poate transforma în dușman pentru dinți, dacă nu îl consumi la timpul potrivit.

Mulți adulți consumă cu plăcere lapte dulce, fie el cald sau rece, inclusiv seara înainte de culcare. Pentru femei, laptele și brânza sunt sursele principale de calciu mai ales la menopauză, când oasele se demineralizează mult mai rapid.

Calciul este cel mai abundent mineral din organism, el fiind stocat în oase de unde este folosit atât pentru fortificarea constantă a sistemului osos, cât și pentru articulații, pentru inimă, pentru coagularea sângelui sau pentru rezistența mușchilor.

Laptele conține o varietate de minerale, vitamine și proteine esențiale pentru sănătatea și buna funcționare a organismului. Tot laptele dulce conține și suficientă vitamina D care ajută la absorbția calciului și a fosforului, astfel că este o băutură sănătoasă recomandată la orice vârstă, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img