joi, 18 aprilie, 2024

Cum curățăm pesticidele de pe fructe și legume. Cele mai bune metode de a le spăla

Distribuie:

Publicat:

Cu toții ne dorim să consumăm cât mai multe fructe și legume, mai ales în sezonul cald. Ei bine, trebuie totuși să ținem cont de un aspect, acela că pe fructe și legume există pesticide. Iată cum se curăță acestea! Cele mai bune și benefice metode de a le spăla!

Ce sunt pesticidele și de ce sunt periculoase

Pesticidele sunt produse chimice, substanțele sau amestecurile de substanțe care conțin ingrediente biologice active împotriva dăunătorilor. Ingredientele biologice active sunt, în general, substanțele toxice care au un potențial de degradare a mediului. Foarte multe pesticide sunt toxice pentru om.

În funcție de organismul țintă combătut, pesticidele se clasifică în: bactericide, fungicide, erbicide, insecticide, acaricide, nematocide, moluscocide, raticide și care au acțiune mixtă.

Cum spălăm pesticidele de pe fructe și legume

Spală legumele și fructele cu apă și sare

Un truc foarte util este spălarea legumelor și a fructelor cu apă și sare. Se pune o linguriță de sare în vasul în care urmează să spălați fructele și legumele, iar acest truc te va ajuta să elimini eficiența pesticidelor. Atunci când sunt spălate doar cu apă rece, pesticidele sunt eliminate într-un procent de 70-80%. După ce le spălați în apă cu sare, acestea se clătesc bine cu apă rece.

Lăsați fructele și legumele în apă cu oțet de mere timp de 10 minute

Lăsați fructele și legumele în apă cu oțet de mere timp de 10 minute. Se pune într-un vas 90% apă și 10% oțet de mere și, cu siguranță, va fi îndepărtată imediat chiar și cea mai dificilă urmă de pesticid. După ce se țin 10 minute în soluție, fructele și legumele se spală foarte bine cu apă rece, sub un jet puternic. Această soluție nu se recomandă fructelor de păsure, cireșelor sau cpășunilor, deoarece le va afecta gustul.

Spălați fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu și lămâie

Spălați fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu și lămâie. Apa cu lămâie și bicarbonat de sodiu este foarte eficientă pentru eliminarea pesticidelor de pe fructe și legume. Se pune într-o cană apa cu sucul de la o jumătate de lămâie și două linguri de bicarbonat de sodiu. Se freacă în acest amestec fructele și legumele, apoi se clătesc bine cu apă rece.

Metoda cea mai întâlnită de a elimina pesticidele din fructe și legume

Cea mai întâlnită metodă de a elimina pesticidele din fructe și legume este obținută cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Trebuie doar să diluezi două linguri de bicarbonat de sodiu într-un litru de apă. Vei obține o soluție utilă care va elimina majoritatea reziduurilor chimice din legume și fructe. Fructele și legumele se pun în compoziție și se lasă aproximativ o jumătate de oră, apoi se scot și se clătesc bine. Dacă nu ai mult timp la dispoziție să faci acest lucru, atunci ia un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și freacă bine fructele și legumele cu acesta, apoi clătește-le bine.

Fructele și legumele cu cele mai multe pesticide

Potrivit unor studii, fructele și legumele cu cele mai multe pesticide sunt căpșunile, roșiile cherry, castraveții, ardeii grași, roșiile, cartofii, piersicile, țelina, merele, nectarinele și strugurii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img