joi, 18 aprilie, 2024

Cum deosebesti alergia de primavara de infectia cu noul coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Alergia de primăvară se suprapune pandemiei de coronavirus, iar aceste două fenomene ar putea crea confuzie, pentru că împărtășesc unele simptome.

Pentru că în curând va începe sezonul „au înnebunit salcâmii”, cei care se ştiu cu problema numită „alergia de primăvară” se gândesc cu teamă la reacţiile alergice care îi vor pune la grea încercare. Lăcrimare, strănut, tuse, ochi roşii – toate acestea sunt patimile pe care trebuie să le îndure o persoană alergică la polen şi alţi alergeni specifici debutului primăverii.

Problema e că sezonul alergiilor se suprapune pandemiei de coronavirus. Aceste două fenomene ar putea crea confuzie, pentru că împărtăşesc unele simptome. Tusea, nasul înfundat, secreţiile nazale abundente sau durerile ori mâncărimile în gât sunt câteva dintre ele.

Mai mult decât atât, potrivit cercetărilor, persoanele cu astm sau alergii sunt mai sensibile şi predispuse la apariţia complicaţiilor cauzate de o eventuală infecţie cu noul coronavirus. De aceea este important să faci distincţia între alergia de primăvară şi COVID-19, dar şi să respecţi cu stricteţe normele de igienă.

Continuarea pe csid.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img