miercuri, 24 aprilie, 2024

Cum depistezi o masca neconforma – 7 indicii pretioase

Distribuie:

Publicat:

O mască neconformă nu te protejează eficient împotriva noului coronavirus. În plus, te poate „ușura” de sume destul de mari de bani, mai ales dacă nu știi să identifici elementele care îi atestă conformitatea.

Există 3 categorii de măști: textile (cel mai puțin eficiente), chirurgicale (pot avea până la 98% eficiență) și cu filtrare (acestea sunt cele mai indicate, deoarece oferă protecție ridicată și filtrează particule foarte fine).

Dacă la debutul pandemiei era o goană infernală după măști, fie ele și de 5 ori mai scumpe, acum avem la dispoziție tot felul de modele, la prețuri mai mici sau exagerat de mari, justificat sau nu.

De un an ni se spune să respectăm regulile de igienă, de distanțare și să purtăm mască pentru a ne proteja de infecția cu virusul care ne-a dat lumea peste cap. Însă câți comercianți (mai ales cei din mediul online) țin cont de regulile de calitate în ceea ce privește masca de protecție?

Cum te poți îmbolnăvi purtând o mască neconformă

La intervale regulate de timp, Autoritatea Națională pentru Protecție Consumatorului anunță că a mai emis câte o alertă privind cine știe de tip de mască neconformă. Cu alte cuvinte, fake-uri care ajung să fie cumpărate și purtate de români.

Cea mai recentă alertă a fost emisă pe 5 martie 2021, când președintele ANPC a transmis: „Avem toleranță zero față de practicile incorecte!”

Din păcate, sunt situații când persoanele se pot infecta chiar și atunci când poartă mască. Una neconformă, care nu asigură eficiență minimum 95% cât spune legea. Sau când o poartă greșit, sub bărbie, sub nas – și nu sunt puține cazurile!

CONTINUAREA PE CSID.RO

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img