miercuri, 24 aprilie, 2024

Cum era descris Carol I al Romaniei

Distribuie:

Publicat:

Cum era descris Carol I al Romaniei. Cei care nu aveau simpatie pentru dinastia de Hohenzollern l-au prezentat pe Carol I drept un zgârcit, o persoană rece.

Cu toate acestea Carol a făcut multe alte donaţii pentru dezvoltarea culturii în România. A lăsat prin testament 600.000 de lei Academiei Romane.

Cum era descris Carol I al Romaniei

Regele dorea ca pentru fiecare sprijin financiar să primească o chi31tanţă, să ştie pe ce a dat banii. Dorea să impună o anumită modernizare a mentalităţii României. Dacă se emitea o chitanţă atunci aceasta trebuia să ajungă la organele fiscale.

Societatea românească nu era încă pregătită pentru o asemena practică modernă. Astfel, datorită rigorii financiare pe care o cerea Carol I, gurile rele l-au botezat pe rege cu epitetul de zgârcit

Era permanent preocupat de prestigiul dinastiei pe care o fondase. Regina Elisabeta, îl caracteriza că „o persoană care îşi poartă coroana şi în somn”.

Era foarte meticulos şi încercă să îşi impună stilul fiecărei persoane care îl înconjura. Devotat sarcinilor sale de rege al României, niciodată nu şi-a uitat rădăcinile germane.

În 1870, cu ocazia războiului franco-prusac, germanofilia lui Carol I a fost de altfel pe punctul de a-l costa coroana. Preferinţele romanilor în acel moment fiind în contradicţie cu cele ale suveranului.

În timpul domniei sale, ţară a obţinut independenţă deplină faţă de Imperiul Otoman.

În timpul luptelor desfăşurate pe teritoriul Bulgariei de azi, armata romană l-a avut pe Carol ca lider efectiv. Regele a fost prezent personal pe câmpul de luptă.

Carol I al României a fost domnitorul, apoi regele României. A condus Principatele Române și apoi România.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img