vineri, 29 martie, 2024

Cum facem ca mainile sa nu mai arate imbatranite

Distribuie:

Publicat:

Cand vine vorba despre rutina îngrijirii fetei cu produse anti-îmbatranire, aceasta este ca o masina unsa bine cu ulei – protectie UV, creme hidratante, serum pentru reducerea ridurilor si multe altele. Dar mainile? Nu facem prea multe pentru ele! Daca nu ne vom îngriji pielea delicata a mainilor cum se cuvine, atunci este ca si cum ne împacam cu îmbatranirea prematura a pielii.

Iata cateva lucruri care îmbatranesc mainile si modalitati de prevenire: Ce este interesant în legatura cu petele de batranete este de fapt ca ele… nu sunt de batranete. Aceste pete sunt rezultatul expunerii la soare. Totusi, cei care divinizeaza statul la soare se aleg cu aceste pete mult mai devreme, chiar daca la majoritatea persoanelor apar dupa varsta de 50 de ani. Nu am sa va spun ca va trebui sa purtati de acum înainte manusi cand iesiti din casa, dar totusi o cantitate minima de protectie solara este necesara în fiecare zi si reaplicarea ei daca ne spalam pe maini. De asemenea, est ebina sa stiti faptul ca exista creme speciale care decoloreaza aceste pete, pentru cei care vor sa reduca aspectul petelor ,, de batranete,, .

Daca pielea mainilor dumneavoastra începe sa semene tot mai mult cu cea hartie de împachetat cadouri, folositi o crema bazata pe retinol care îmbunatateste textura pielii si cantitatea de colagen este marita. Aceste creme se dau doar pe baza de prescriptie medicala de la medicul dumneavoastra dermatolog care va va spune si cum sa o folositi. Singurul mod prin care se pot îndeparta venele proeminente este prin exact procedura care poarta numele de îndepartare a venelor. Aceasta procedura înseamna ca se vor scoate venele de la suprafata pielii. Vestile bune sunt ca exista creme de corp cu acoperire perfecta. Va trebui reaplicata daca va spalati, dar tot este mai buna decat chirurgia. Nimic din pielea uscata si descuamata nu se potriveste cu aspectul pe care îl are o piele tanara. Transformati-le în maini matasoase cu o simpla rutina. Înainte de a merge la culcare, mai întai scapati de pielea moarta folosind un scrub si apoi preparati o masca de maini hidratanta din glicerina si ulei din plante, apoi acoperiti mainile cu o folie din plastic si deasupra trageti o pereche de manusi din bumbac.

Mai întai încercati sa va dati seama de ce unghiile dumneavoastra devin galbene sau maro. Daca decoloratia persista sau este însotita de dureri, se poate sa fie o infectie fungica – asa ca cel mai bine discutati cu un dermatolog despre cauzele aparitiei decolorarii unghiilor. Daca medicul va spune ca nu este o infectie fungica, atunci puteti sta linistiti, deoarece aceste decolorari pot fi din cauza medicatiei pentru psoriasis sau de la oja neagra pe care o folositi. Puteti folosi o jumatate de lamaie pentru a freca unghiile ca si cum stergeti lacul de unghii (acidul din lamaie va decolora) sau stati cu mainile în solutie de curatare dentara ca sa scoateti aceste pete. Cand folositi oja închisa la culoare, nu uitati sa aplicati mai întai un lac de unghii transparent pentru a preveni colorarea unghiilor. Expunerea la apa sau la chimicale, schimbarile de temperatura, chiar si genetica, toate acestea pot fi cauze ale unghiilor fragile. Dar suplimentele corecte va pot veni în ajutor. Daca luati 6 luni de zile, cate 2.5 mg de vitamina B biotina pe zi, acestea va vor ajuta sa va îmbunatatiti textura unghiilor.

Forma si culoarea unghiilor sunt într-o continua schimbare, pentru ca … asa e în moda. Ca sa ne mentinem în trend si sa nu parem old fashioned, putem sa dam o simpla cautare pe google pentru a afla ce oja se poarta. Unghiile mai scurte, bine îngrijite si apoi date cu un strat de oja într-o culoare mai puternica, care vor distrage atentia de la petele sau ridurile de pe maini. Sau daca sunteti pe stilul clasic, folositi o culoare de oja rosie sau un mov regal.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img