vineri, 29 martie, 2024

Cum folosim mierea pentru a evita complicatiile varicelor

Distribuie:

Publicat:

Boala varicoasa – varicele – este o boala transmisa genetic in 95 % din cazuri si evolueaza diferit de la persoana la persoana. Acest lucru face ca tratamentul sa fie unul diferentiat pentru fiecare pacient in parte. In stadiile incipiente acuzele sunt nespecifice : dureri in gambe si senzatie de presiune manifestata seara, picioare grele, oboseala gambelor, cu aparitia ulterioara a venelor dilatate. Este stiut faptul ca boala varicoasa nu determina dureri direct proportionale cu volumul varicelor si mai ales cu stadiul bolii. Acest lucru explica de ce pacientii cu boala varicoasa nu se prezinta in stadiile incipiente direct la o consultatie de chirurgie vasculara.

Netratate la timp, varicele pot duce la complicatii, precum ulcere varicoase, dermite, hemoragii si inflamatii. O prima masura este repausul la pat, cu picioarele pe un plan mai înalt decat pieptul (sprijinte pe o perna) si folosirea ciorapilor speciali. Remediul pe baza de miere de albine si usturoi este recomandat în acesta situatie, modul de preparare fiind urmatorul: 250 g de miere se amesteca cu 250 g de usturoi pisat si se lasa la macerat timp de 7 zile, dupa care se administreaza cate o lingura de produs, cu 40 de minute înainte de masa, de 3 ori pe zi, timp de 2 luni.

Cura este eficienta si în caz de alte afectiuni vasculare ale picioarelor. Pe langa aceasta cura, dieta trebuie si ea adaptata noilor nevoi ale organismului, pe o perioada de 45 de zile, astfel: nu se vor consuma: carne de porc, de vita, de berbec, de bivol, peste, alcool, sare, fructe acre, lamai, rosii, ananas, condimente iuti, fasole, soia, ulei de susan, bauturi fierbinti, ceai, cafea, cartofi, ridichi, legume verzi, iaurt, otet, mancaruri grase, alimente fripte sau prajite; se vor consuma: orez, grau, porumb, supa de fasole cu boabe mari, produse lactate (mai putin iaurt si telemea) dovleac, castravete, spanac, miere, struguri. De asemenea, hidratarea este foarte importanta, fiind indicat a se consuma 2-3 litri de apa plata zilnic. La prepararea remediului se vor folosi doar produse bio sau organice. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img