vineri, 19 aprilie, 2024

Cum folosim pulberea de sfecla rosie pentru detoxifiere

Distribuie:

Publicat:

Pulberea din radacina de sfecla rosie este un supliment alimentar prezent in farmacii si magazinele cu profil naturist. Radacina de sfecla rosie contine fibre solubile, polifenoli, flavonoide, vitamina C, folat, calciu, fier, magneziu, potasiu, betaine, oxid nitric. Pulberea de sfecla rosie este recomandata pentru toate categoriile de persoane, dar in special pentru sportivi, varstnici, persoane care depun efort fizic intens. Este ideala pentru detoxifiere, digestie si sustinerea sanatatii inimii, insa nu numai. Mod de administrare Se ia 1 lingurita pulbere de sfecla rosie pe zi (5 g). Doza maxima: 3 lingurite pe zi (15 g).

Se tin cure de 6 zile consecutiv sau se administreaza cate 2-3 zile/saptamana. Pulberea se poate amesteca in apa plata, suc de legume, iaurt, in bautura preferata sau se poate presara pe salate. Nu se amesteca in lichide cu temperatura de peste 40 de grade, deoarece isi pierde din proprietati. Beneficiile administrarii constante stimuleaza procesul de formare al globulelor rosii; favorizeaza cresterea nivelului de hemoglobina din sange; corecteaza carenta de fier; detoxifica si energizeaza organismul; regleaza pH-ul; elimina surplusul de apa din organism; creste oxigenarea celulelor; creste rezistenta la efort fizic; ofera protectie antioxidanta organismului, reducand stresul oxidativ; stimuleaza detoxifierea hepatica (faza II a detoxifierii); mentine sanatatea ficatului, prin impiedicarea acumularii de tesut gras; sustine functia gastrointestinala, avand efect coleretic, colagog; mentine sanatatea si functionalitatea aparatului cardiovascular; previne pierderea elasticitatii vaselor de sange si formarea dilatatiilor si stazelor venoase (varice). 

Pulberea de sfecla rosie se poate utiliza ca si unic colorant, obtinandu-se nuante de la roz pastel pana la purpuriu intens. Se poate combina cu alti coloranti vegetali sau minerali, iar culoarea obtinuta depinde de pH-ul compozitiei (solutiile alcaline vor fi colorate in nuante de violet-albastrui). Poate inlocui cafeaua La 1 ceasca cu apa clocotita se adauga maximum 4 lingurite de pulbere de sfecla. Se poate indulci cu 1 lingurita de miere. Precautii si contraindicatii Pe perioada administrarii pulberii de sfecla rosie, urina se poate colora in rosu. Persoanele obeze, cele cu litiaza renala sau biliara vor cere sfatul medicului inainte de utilizarea suplimentului. Pulberea de sfecla rosie este contraindicata persoanelor cu hemocromatoza si cu boala Wilson.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img