vineri, 29 martie, 2024

Cum îți afectează stresul întregul organism

Distribuie:

Publicat:

Cu toții ne facem griji din când în când, dar dacă după câteva săptămâni ești tot agitat, iar asta te împiedică să ai o viață normală, la muncă sau acasă, discută cu un medic. Sănătatea ta poate fi afectată, iar acest lucru poate avea la bază o tulburare de anxietate. Terapia, medicamentele și alte strategii pot ajuta.

Sistemul nervos

Această rețea este formată din creier, măduva spinării, nervi și neuroni. O stare de agitație prea mare poate duce la eliberarea „hormonilor de stres” . Astfel, ți se accelerează ritmul cardiac și respirația, îți crește glicemia și se trimite mai mult sânge la brațe și picioare. În timp, acest lucru îți poate afecta inima, vasele de sânge, mușchii și alte sisteme.

Mușchii

Când ești îngrijorat de ceva, mușchii umărului și gâtului se pot încorda, iar asta poate duce la dureri de cap . Tehnicile de masaj sau de relaxare, cum ar fi respirația profundă și yoga, pot ajuta.

Respiraţia

Dacă ești îngrijorat, s-ar putea să respiri mai profund sau mai des, chiar și fără să îți dai seama. Deși s-ar putea să nu dai importantă acestui lucru, poate fi grav dacă ai deja probleme de respirație care au legătură cu astmul, bolile pulmonare sau alte afecțiuni.

Inima

Dacă ești tot timpul apăsat de probleme, iar mintea ta se ocupă doar cu asta, inima ta poate avea de suferit.

Poți ajunge să ai hipertensiune arterială, un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Ba mai mult, un nivel ridicat de stres poate face inima să bată mai repede. Dacă acest lucru se întâmplă din nou și din nou, vasele de sânge se pot inflama, ceea ce poate duce la întărirea pereților arterelor, la niveluri nesănătoase de colesterol și la alte probleme.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img