News Flash:

Cum îţi dai seama că ai lipsă de magneziu. Fii atent la aceste semne!

26 Ianuarie 2022
307 Vizualizari | 0 Comentarii
crampe

Necesar pentru multe dintre funcţiile organismului, magneziul este implicat în menţinerea echilibrului nervos şi muscular. Pentru a evita oboseala şi efectele stresului, este bine ca alimentele care conţin acest mineral să nu ne lipsească din dietă.

Magneziul este prezent în aproape toate celulele organismului, participând, printre altele, la sute de reacţii enzimatice. Corpul uman conţine în jur de 25 g din acest mineral, 60% din el fiind stocat în oase, ajutând la menţinerea structurii acestora. Un sfert este folosit de muşchi, iar restul magneziului este repartizat la creier, inimă, ficat şi rinichi.

Acest mineral favorizează absorbţia calciului, contribuind la menţinerea şi consolidarea oaselor şi dinţilor, este implicat în relaxarea musculară, previne şi combate stresul, crampele, oboseala, insomniile, susţine sistemul imunitar şi normalizează ritmul cardiac. Totodată, reglează tranzitul intestinal, are rol antialergic şi antiinflamator şi participă la sinteza proteinelor şi la producerea de energie.

COntinuarea pe clicksanatate.ro

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1300 (s) | 34 queries | Mysql time :0.045831 (s)