News Flash:

Cum imparte bugetul pe 2016 Primaria Vaslui

3 Februarie 2016
2402 Vizualizari | 1 Comentarii
Joi, consilierii vasluieni sunt din nou chemati in sedinta, de aceasta data sa aprobe bugetul pentru anul 2016.
Totalul pe care autoritatile locale il asteapta este de 134 de milioane de lei, aceeasi bani ca si in anul 2015.

110 milioane de lei iau drumul sectiunii de functionare, 17 milioane merg catre sectorul asigurari si asistenta sociala, dintre care 4 milioane doar catre ajutoarele sociale, 1,6 milioane sunt pentru alimentele distribuite in cantina sociala, tot 1,6 milioane merg la persoanele in varsta pentru asistenta sociala si 8.245 milioane de lei se indreapta catre asistenta sociala acordata in caz de boala si invaliditate.

Fondurile pentru lucrarile aproape finalizate din cadrul Planului Integrat de Dezvoltare  Urbana, sunt de doar 4 milioane de lei, fata de cei 29 de milioane de lei de anul trecut si asta pentru ca proiectele sunt in curs de finalizare.

Astfel, pentru sectiunea de dezvoltare a bugetului municipiului Vaslui pentru anul 2016 se aloca suma de 12 milioane de lei.
Pentru reabilitarea si repararea infrastructurii de strazi sunt dispusi 3,16 milioane de lei.

Exceptand proiectul de modernizare a centrului orasului care are ca deadline sfarsitul lunii iunie, alte doua proiecte sunt in curs de finalizare.
Mai precis, refacerea imbracamintii rutiere in zona Gara IV si reabilitarea zonei cuprinse intre Nicolae Balcescu- CEC si magazinul central.

Refacerea strazilor din cartierul 13 Decembrie si sistematizarea si reabilitarea zonei cuprinse intre Costache Negri- Sinagoga si strada Husiului, sunt alte doua proiecte care au ca termen de finalizare anul 2017.

Se preconizeaza in acelasi timp si inchiderea rampei de depozitare a deseurilor menajere de la Paiu dar si finalizarea salei de sport de la Centrul de zi pentru copii scolari "Gheorghita Racovita" , precum si cladirea noii centrale termice de la Scoala Gimnaziala "Stefan cel Mare".

Municipalitatea anunta ca se vor construi case sociale si se vor intocmi documentele pentru alimentarea cu apa si canalizare a acestora.

Tinerii se vor bucura si ei in curand de construirea unei piste de skateboard si role, investitie care costa 935.000 lei si se preconizeaza finalizarea in anul care vine.
Nu in ultimul rand, consilierii aloca 1.88 milioane de lei pentru construirea noului Bazar si Targului Auto, iar pana la termenul de finalizare 2018 se vor mai dispune inca 20 de milioane de lei, constructie care se preconizeaza a fi realizata doar din bugetul Primariei.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0931 (s) | 23 queries | Mysql time :0.032218 (s)