joi, 28 martie, 2024

Cum isi spiona Stalin adversarii politici

Distribuie:

Publicat:

Cum isi spiona Stalin adversarii politici. Liderii politici recurg la gesturi de neimaginat pentru a-și îndeplini scopurile. Pentru Stalin însă, conceptul de “neimaginat” căpăta cu totul și cu totul al sens.

Serviciile secrete sovietice ce colaborau cu Stalin încercau să facă profilul psihologic al adversarilor politici într-un mod inedit. Aceștia apelau la tot felul de tertipuri pentru a-i satisface curiozitățile dictatorului. Un fost agent secret a făcut publice cateva dintre metodele pe care aceștia le practicau.

Cum isi spiona Stalin adversarii politici

În timpul vizitelor unor personalități, la Moscova, în fiecare toaletă erau instalate cutii secrete menite să păstreze excrementele. Ulterior acestea urmau să fie analizate în laboratorul secret al lui Stalin. Atunci sovieticii nu avea niciun fel de dispozitive de ascultare așa cum au agenții de astăzi. Specialiștii lor au venit cu cele mai extravagante forme de extragere a informațiilor despre o anumită persoană.

Stalin a fost considerat unul din cei mai sângeroși dictatori. Fost revolutionar bolsevic, Stalin a devenit după Revoluția din Octombrie conducător politic sovietic.

Stalin a murit pe 5 martie 1953, la vârstă de 73 de ani. În mod oficial, hemoragia cerebrală a fost declarată drept cauză a morții. Trupul său a fost mumificat și păstrat în Mausoleul lui Lenin până la 3 octombrie 1961. Cand a inceput destalinizarea în Uniunea Sovietică, trupul lui Stalin a fost îngropat, după aceea, lângă zidul Kremlinului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img