News Flash:

Cum iti dai seama daca consumi alimente falsificate?

28 Iunie 2017
966 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 4.8750 RON (0.0000)
USD: 4.1874 RON (0.0000)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti
Stiai ca poti sa verifici daca branzica de casa are sau nu amidon adaugat in ea? Sau cum ar trebui sa arate pieptul de pui ca sa te asiguri ca puiul nu a fost injectat cu hormoni de crestere? Sunt doar cateva dintre dilemele pe care probabil le avem cu totii cand mergem la cumparaturi, iar pentru a face alegerile cat mai sanatoase iata cateva trucuri impartasite de BrightSide:

Cum sa alegi pieptul de pui?

Daca pieptul de pui are la suprafata lui o pielita alba de grasime si dungi atunci trebuie sa stii ca puiul a fost injectat cu hormoni de crestere si s-au dezvoltat mult prea repede. Este de preferat sa eviti consumul frecvent de asemenea carnuri, deoarece sunt nocive pentru sanatate. De asemenea, trebuie sa te asiguri ca pieptul de pui este rozaliu si are o textura ferma.

Cum sa alegi branzica de casa?

Unele sortimente de lactate pot sa contina amidon adaugat, iar ca sa verifici daca branzica de casa pe care o consumi frecvent este si ea compromisa, trebuie sa folosesti o picatura de tinctura de iod. Pune o picatura de tinctura de iod pe branzica de casa, iar daca locul se face albastrui atunci are amidon adaugat. Branzica de casa fara amidon se va face maronie sau galbuie atunci cand pui tinctura de iod pe ea pentru a face testul.

Ca sa stii daca branzica de casa are grasimi vegetale hidrogenate adaugate trebuie sa o lasi la temperatura camerei cateva ore. In cazul in care se face galbuie atunci are grasimi vegetale hidrogenate. Daca dupa ce a stat la temperatura camerei branzica se acreste usor, dar nu isi schimba culoarea poti sa fii sigura ca nu are grasimi vegetale adaugate.

Cum sa alegi mierea de albine?

Este printre cele mai falsificate alimente, deoarece se lungesti cu sirop de zahar sau fructoza. De asemenea, fiind adesea fiarta, ea isi pierde absolut toate proprietatile. Ca sa verifici daca mierea este falsificata exista foarte multe teste pe care le poti face:

Se intoarce borcanul cu miere de albine invers. Mierea pura trebuie sa se prelinga foarte incet si sa formeze o bula de aer care urca lent.

Se introduce o lingurita in borcanul cu miere si apoi se ridica.

Daca "firul" mierii nu se intrerupe atunci ai ales o varianta de calitate.

Se toarna putina miere pe un servetel, iar daca aceasta este absorbita sau lasa urme umede, inseamna ca are adaos de apa. In schimb, daca mierea ramane la suprafata servetelului, atunci inseamna ca nu are adaos de apa. Mierea pura nu se absoarbe, insa din nefericire nici cea cu adaos de sirop de zahar nu va fi absorbita de servetel. Prin urmare, testul te va clarifica doar in privinta adaosului de apa din miere.

Cum sa alegi smantana?

Ca sa verifici daca smantana contine grasimi vegetale se amesteca o lingura de smantana intr-un pahar cu apa calda. Daca smantana este proasta se imprastie, se separa si formeaza fulgisori albi. O smantana buna se va omogeniza cu apa calda.

Cum sa alegi carnea?

Daca este inchisa la culoare si cu un strat superior alb inseamna ca termenul ei de valabilitate a fost prelungit folosind aditivii alimentari nocivi pentru sanatate. De asemenea, cand apesi o bucata de carne aceasta trebuie sa opuna rezistenta si sa nu ramana urma degetului mult timp. Carnea proaspata nu lasa de regula multa apa si sucuri atunci cand o stergi cu un prosop de bucatarie.

Cum sa alegi sa alegi branza?

Poti sa-ti dai seama repede daca branza pe care vrei sa o cumperi contine grasimi vegetale hidrogenate daca se faramiteaza cand vrei sa o tai si se usuca foarte tare si crapa daca o lasi putin neambalata. Lasa o bucata de branza la temperatura camerei putin. O branza buna doar se inmoaie putin. In schimb o branza cu grasimi vegetale se va usca tare si va avea un strat de umezeala/grasime deasupra.

Cum sa alegi inghetata?

Lasa inghetata preferata la temperatura camerei. Daca se topeste greu si ajunge sa fie lichida atunci ea contine grasimi vegetale hidrogenate. O inghetata de calitate se va topi si va avea o textura cremoasa.

sursa: eva.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Mica publicitate

© 2020 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 24 queries | Mysql time :0.012323 (s)