vineri, 29 martie, 2024

Cum ne afecteaza trecerea la ora de vara

Distribuie:

Publicat:

Ca in fiecare an, la finalul lunii lunii martie are loc trecerea la ora de vara. In acest weekend, mai exact in dimineata zilei de 26 martie, va avea loc trecerea la ora de vara, astfel ca va trebui sa ne dam ceasurile cu o ora inainte.
Medicii sunt de parere ca oamenii au nevoie de aproximativ o saptamana pentru a se adapta la ora de vara, deoarece trebuie sa se trezeasca cu o ora mai devreme decat s-au obisnuit.
“Cei mai multi dintre noi isi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. Dupa cateva zile se vor obisnui cu noul program”, a afirmat Xiaoyong Yang, profesor asistent la Universitatea Yale, potrivit descopera.ro. “Totusi, pentru anumite grupuri de oameni, cei care sufera de depresie sau de probleme cardiace, unele cercetari sugereaza ca (n.r. ei) dezvolta un risc mai mare de sinucidere, respectiv, atacuri de cord”, a adaugat Yang.
Un studiu australian din 2008 a descoperit ca riscul barbatilor de a se sinucide la cateva saptamani dupa trecerea la ora de vara este mai mare decat in restul anului. O alta cercetare realizata in 2008, in Suedia, a relevat ca numarul atacurilor de cord a crescut cu 6 sau chiar 10 procente in primele trei zile lucratoare dupa schimbarea orei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img