vineri, 19 aprilie, 2024

Cum ne-am putea micsora monturile fara operatie

Distribuie:

Publicat:

Monturile reprezinta o deviatie a osului din spatele degetului mare de la picior, metatars, o afectiune a articulatiei metatarsofalangiene 1, intalnita mai ales la femei – de obicei la cele care poarta tocuri sau incaltaminte ingusta. Monturile NU sunt nici excrescente osoase, nici acumulari de calciu sau sare si nici bataturi, ci o deplasare a primul metatarsian.

2. Ardeii iuti ajuta Impotriva inflamatiei. Ardeii iuti rosii ajuta la Indepartarea inflamatiilor prin Incalzirea zonei pe care sunt aplicati si Imbunatatirea circulatiei sangelui. Pentru a-i putea folosi pe post de tratament, acestia trebuie mai Intai tocati, apoi poti alege dintre urmatoarele modalitati de aplicare:

Stoarce zeama din ardei si aplic-o pe mont, apoi da-te cu putina vaselina pe acea zona si Infasoara piciorul Intr-o carpa. Lasa solutiile sa actioneze timp de 15 minute. Amesteca o masura ardei cu 2 masuri ulei de masline si aplica totul pe mont, apoi maseaza usor zona afectata timp de 15 minute. Daca simti ca te arde puternic, atunci redu cantitatea de ardei, dupa care poti creste din nou proportiile, treptat.

3. Intareste-ti muschii talpilor. Exercitiile fizice si de gimnastica medicala te vor ajuta sa Iti Intaresti muschii din jurul talpilor si vei scapa astfel de durerea provocata de monturi. Trebuie doar sa ai rabdare si sa nu te grabesti cand efectuezi aceste exercitii, ca sa nu suprasoliciti zonele inflamate.

Stai dreapta In picioare, cu talpile goale, lipite de pamant, si apasa pe degete timp de 10 secunde, fara a ridica calcaiul, apoi ridica-le timp de alte 10 secunde. Repeta totul de cate 5 ori la fiecare picior. Calca pe un prosop si Incearca sa-l tragi spre tine, strangand degetele, apoi relaxandu-le. Repeta de cate 5-10 ori pentru fiecare picior.

4. Gheata reduce durerea. Gheata te scapa de durere si reduce inflamatia. Ai nevoie doar de cateva cuburi de gheata si o carpa curata. Pune cuburile In carpa si carpa pe mont, dar nu apasa prea tare, doar tine-o acolo timp de 10-20 minute. Poti folosi acest tratament 1 data sau de 2 ori pe zi.

5. Uleiul de ricin reduce dimensiunea monturilor. Uleiul de ricin este un antioxidant cu proprietati antimicrobiene, ce ajuta la reducerea inflamatiilor si Indepartarea durerii. El este folosit adesea In diverse tratamente pentru monturi, asa ca poti Incalzi 50-100 ml, apoi sa-l aplici direct pe mont. Infasoara-ti piciorul Intr-o carpa sau un prosop, ca sa pastrezi acea senzatie de caldura si tine-l asa timp de 20 minute. Repeta operatiunea 1 data sau de 2 ori pe zi.

6. Proteze speciale. Protezele trateaza In mod eficient monturile, deoarece, contrar asteptarilor, chiar te ajuta sa te simti mai bine cand te Incalti cu pantofii, pentru ca Impiedica frecarea pielii si schimba pozitia degetului. In plus, ele fixeaza degetul In pozitia corecta, naturala, ceea ce va face ca, Intr-un final, osul sa revina In pozitia care trebuie. 

In ziua de astazi, exista mai multe tratamente de corectare a monturilor si ar fi bine sa le Incerci mai Intai pe acestea In loc sa apelezi direct la bisturiu. sursa: feminis.ro

F.G.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img