vineri, 19 aprilie, 2024

Cum poți slăbi cu ajutorul grăsimilor: Dieta care ajută ficatul gras

Distribuie:

Publicat:

Daca in cele mai multe diete grasimile sunt limitate, sau chiar interzise, oamenii de stiinta rastoarna acest mit. Ba mai mult, potrivit studiilor, pentru a slabi trebuie sa urmezi o dieta bazata pe grasimi!

Potrivit cercetatorilor grasimile ajuta la reglarea glicemiei si la reducerea grasimii din ficat.

Studiul a fost realizat in Danemarca si este primul studiu exhaustiv realizat pe dietele cu carbohidrati putini si alimente cu un continut ridica de grasimi.

Ajută ficatul gras

Studiul, realizat pe o perioada de 6 luni, a aratat ca o alimentatie bazata pe carbohidrati putimi si grasime sanatoasa ajuta ficatul si, mai ales, ficatul gras care afecteaza 25% din populatie, dar si persoanele care sufera de diabet de tip 2.

„Daca ai ficatul gras, vei fi mai sanatos daca vei manca grasimi”, declara Camilla Dalby Hansen, asistenta de cercetare la Facultatea din Danemarca, ca parte a prezentarii rezultatelor studiului la Congresul International despre Ficat, din Londra, potrivit antena3.ro.

Participantii la studiu au consumate oricate calorii au dorit, pierzans circa 6% din greutate. Totodata li s-a redus grasimea din ficat, precum si riscul de a face diabet. Dieta a fost una bogata in grasimi sanatoase si a inclus: avocado, ulei de masline, nuci si seminte (cum ar fi caju, nuci de Macadamia, nuci de Brazilia etc), precum si branza si alte produse lactate.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img