vineri, 19 aprilie, 2024

Cum poti combate inflamatiile: Combinatia de vitamine pe care trebuie sa o incerci

Distribuie:

Publicat:

Inflamația din corp poate fi combătută cu ajutorul vitaminelor și mineralelor precum A, E, zinc și a unor substanțe din ghimbir, ardei iute și ananas.

Vitamina A

Vitamina A stimulează sistemul imunitar și protejează împotriva bolilor infecțioase, fiind de asemenea un nutrient esențial care susține sănătatea ochilor, a sistemului reproducător și a pielii. Vitamina A este utilă și în combaterea inflamației. Administrarea a 10.000 de unități internaționale (UI) timp de 1-2 săptămâni poate ajuta la vindecarea după o vătămare corporală. Vitamina A este ușor de găsit în alimentație, fiind prezentă în ficat, ulei de pește, lapte, ouă și legume verzi cu frunze, dar, la indicația medicului, poate fi luată și sub formă de supliment, scrie doc.ro.

Vitamina E

Vitamina E, cunoscută și sub numele de tocoferol, are mai multe funcții în organism: stimulează sistemul imunitar, are acțiune antioxidantă aupra radicalilor liberi, contribuie la funcționarea glandelor endocrine și sexuale și poate ușura inflamația. Dacă suferi de artrită reumatoidă, poți constata că această vitamină ajută la gestionarea durerii atunci când este utilizată împreună cu tratamentul standard pe care ți l-a prescris medicul. Vitamina E se găsește cu ușurință în alimente pe care le consumi în mod obișnuit, cum ar fi uleiul de măsline, migdalele, arahidele, carnea, produsele lactate și legumele verzi cu frunze. Dacă ai nevoie de un supliment de vitamina E, acesta se găsește sub formă de capsule sau picături.

Zincul

Zincul are mai multe funcții în corp și se pare că este un inamic al inflamației. Acest mineral este o componentă de bază pentru un numar mare de enzime care iau parte la sintetizarea și metabolizarea carbohidraților, lipidelor, proteinelor și acizilor nucleici. Zincul este cel care stabilește structura moleculară a componentelor celulare, procesele metabolice fiind și ele reglate de zinc. E posibil să obții suficient zinc din alimentație, cum ar fi din carne roșie, pui, leguminoase și nuci. Dacă nu, discută cu medicul înainte de a lua suplimente cu zinc, deoarece acest micronutrient poate interfera cu acțiunea anumitor medicamente.

Sursa: exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img