vineri, 29 martie, 2024

Cum poti indeparta pesticidele din fructe?

Distribuie:

Publicat:

Fie ca vorbim de portocale sau mere, ori alte fructe ce nu au coaja, toate sunt contaminate cu pesticide din diferite motive. Iata cateva aspecte ce trebuie luate in considerare atunci cand dorim sa eliminam toxinele de pe alimente.

Apa poate indeparta unele pesticide de pe fructe, insa metoda are un efect diferit in functie de tipul de aliment. Conform PopScience, unele fructe elimina mai usor pesticidele din ele, in timp ce altele, precum merele ce sunt tratate cu un strat de ceara la exterior, retin substantele chimice chiar daca sunt spalate, noteaza descopera.ro.

In cadrul unui studiu, specialistii au demonstrat ca o solutie cu bicarbonat de sodiu si apa poate elimina mai multe pesticide decat simpla curatare cu apa. in cadrul experimentelor, merele ce au fost lasate opt minute intr-o solutie compusa din apa si bicarbonat de sodiu aveau apoi o cantitate de pesticide mai redusa la suprafata, iar alte ce au stat 12-15 minute nu mai aveau deloc pesticide. Acest lucru este posibil deoarece bicarbonatul de sodiu ajuta la degradarea a doua tipuri de pesticide utilizate in studiu: Tiabendazol si Phosmet. Alte pesticide pot avea o rezistenta diferita, asadar metoda nu garanteaza eliminarea tuturor elementelor toxice de pe alimente, insa este o alternativa mult mai buna.

Chiar si o lunga perioada de tinere a unor fructe in substanta cu bicarbonat de sodiu nu inseamna eliminarea pericolelor. Acest lucru s-a produs din cauza faptului ca pesticidele au patruns in coaja si pulpa fructelor. De asemenea, specialistii avertizeaza ca fructele sau legumele organice nu sunt ferite de contaminarea cu pesticide. Acestea sunt relativ diferite si putin mai toxice.

A.M.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img