News Flash:

Cum poti sa scapi de durerile persistente cauzate de osteoartrita

27 Martie 2017
1322 Vizualizari | 0 Comentarii
Daca ati avut vreodata dureri mari sau persistente de genunchi, chiar si atunci cand urcati scarile sau cand mergeti pe jos pur si simplu, puteti fi aproape siguri ca va confruntati deja cu o problema majora. 

La persoanele cu osteoartrita a genunchiului, afectiune care este foarte strans legata de imbatranire sau de raniri anterioare, durerile se accentueaza in timp si pot duce la invaliditate si la reducerea considerabila a calitatii vietii. In plus, osteoartrita este extrem de costisitoare.

S-au cheltuit sume de ordinul miliardelor de dolari doar in prevenirea acestei afectiuni. Spre exemplu, in SUA, incidenta osteoartritelor este foarte mare din cauza imbatranirii populatiei si a obezitatii in crestere.

Solutiile la indemana oricui de a preveni aceasta boala, cum ar fi pierderea in greutate si cele prin folosirea de medicamente, au o eficienta modesta si temporara. Desi exista riscuri inerente asociate cu orice interventie chirurgicala, plastia completa a genunchiului este cel mai eficient si mai fiabil tratament pentru osteoartrita severa. Un studiu publicat recent in America propune o abordare unica pentru tratamentul persoanelor cu osteoartrita a genunchiului.

Cercetatorii au impartit 148 de oameni cu aceasta afectiune in doua grupuri. Un grup a fost incurajat sa acceseze materiale educative standard de pe diferite pagini de internet cu privire la osteoartrita. Paginile cuprindeau informatii despre medicamente, dieta si activitate fizica. Celalalt grup nu a avut acces la acest gen de informatii, in schimb a primit un program bazat pe internet interactiv cu privire la modul in care se poate face fata la durere, in 8 sedinte saptamanale, cu durata de 34-45 de minute. In acestea din urma, participantii au invatat tehnici de relaxare, modalitati de a-si distrage atentia de la durere si alte strategii considertate neconventionale.

Videoconferintele cu un terapeut fizic, pe o durata mai mare de trei luni, si mesajele de reamintire pe telefoanele mobile, in care subiectii erau incurajati sa profite din plin de aceste sedinte, au avut efect. Studiul a relevat faptul ca la pacientii care au primit cel de-al doilea tip de suport s-a constatat o imbunatatire mai mare.

Mai mult, procesul a continuat sa fie vizibil inca 6 luni de la incheierea programului. De unde extragem o singura concluzie: starea psihica, intelegerea afectiuni si increderea in vindecare se dovedeste a fi, din nou, un remediu imbatabil.

osteoartrita imbatranire boala medicamente afectiune
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZV.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0961 (s) | 34 queries | Mysql time :0.042953 (s)