marți, 23 aprilie, 2024

Cum poti sa scapi de matreata cu otet de mere

Distribuie:

Publicat:

Otetul de mere te poate ajuta sa ameliorezi problemele generate de matreata, fara acele substante chimice costisitoare. Pentru a trata matreata in mod eficient, ar trebui mai intai sa stii cauza. Matreata poate fi cauzata de un exces de sebum, care duce la acumularea de bacterii, piele iritata si mancarimi. Daca ai matreata severa, aceasta poate fi cauzata de o ciuperca, prezenta in mod normal pe scalpul fiecarei persoane, dar care e in abundenta la anumiti oameni. Alergiile, stresul si alti factori pot provoca inmultirea acestei ciuperci. Te intrebi de ce este otetul de mere remediul perfect in lupta contra matretii? 

Acesta este antibacterian, deci ucide bacteriile si ciupercile care cauzeaza matreata. Proprietatile antiinflamatorii ale sale calmeaza scalpul iritat si reduc inflamatia scalpului. Continutul acid al otetului de mere restabileste echilibrul pH-ului pielii, astfel incat utilizarea sa elimina acumularile de pe scalp, fara a elimina si uleiurile naturale. Diferitele enzime din otetul de mere ajuta foliculii de par blocati sa se deschida, mentinand sanatatea scalpului. Otetul nu contine substante chimice, asa ca utilizarea sa in mod regulat nu va provoca nicio deteriorare a scalpului. Iata cateva tratamente naturale cu otet de mere pentru matreata!

1.  Aplicare directa

Pentru o matreata severa, aceasta metoda este foarte eficienta si este si una dintre cele mai usoare modalitati de combatere a matretii. Vei avea nevoie de otet de mere, 1-2 tampoane de bumbac, un prosop cald. Toarna otetul intr-un castron mic. Cantitatea de otet depinde de grosimea firului de par. Inmoaie complet tampoanele de bumbac. Imparte parul in mai multe parti si aplica otetul de mere. Fa acest lucru de mai multe ori, pana este acoperit intregul scalp. Maseaza-ti usor scalpul cu buricul degetelor pentru cateva minute. Infasoara-ti parul si capul cu un prosop cald. Lasa o ora sa actioneze, dupa care clateste-ti parul cu apa calda, nu cu sampon. Repeta acest tratament in fiecare zi, timp de o saptamana. Din saptamana 2, rareste intensitatea tratamentului la 2 dati pe saptamana, timp de o luna.

2. Otet de mere cu apa

Pentru un caz mai usor de matreata, mai jos poti gasi un remediu util. Vei avea nevoie de jumatate de cana de apa calda si jumatate de cana de otet de mere. Se amesteca apa calda cu otetul intr-un castron de dimensiuni medii, dupa care se toarna amestecul intr-o sticla cu pulverizator. Se pulverizeaza amestecul pe intregul scalp si pe par. Se acopera capul cu o casca de dus si se lasa sa actioneze pentru cel putin 10 minute. Clateste parul cu apa calda. Foloseste acest tratament de doua ori pe saptamana pana cand matreata dispare complet.

3. Otet de mere cu frunze de menta

Proprietatile antiseptice si antiinflamatorii ale frunzelor de menta calmeaza mancarimea scalpului cauzata de matreata. Cand menta este amestecata cu otetul de mere, matreata dispare. Vei avea nevoie de 5-7 frunze de menta, 1 cana cu apa, 1 cana cu otet de mere. Se toarna apa intr-o tigaie si se aduce la punctul de fierbere. Se lasa sa fiarba timp de cateva minute la foc mic. Se opreste focul si se adauga frunzele de menta si otetul. Se lasa timp de 2-3 ore, dupa care se scurge amestecul si se toarna intr-o sticla cu pulverizator. Se pulverizeaza amestecul pe tot capul si pe par. Maseaza usor timp de 5 minute, dupa care poti clati cu apa calda. Poti folosi acest remediu zilnic, pentru a scapa complet de matreata.

4. Otet de mere cu iaurt

Iaurtul are un continut bogat de proteine si vitamina B5, ambele ingrediente fiind benefice pentru sanatatea scalpului si parului. In plus, are proprietati antibacteriene care trateaza problema matretii si reduc iritarea scalpului afectat de matreata. Vei avea nevoie de 1 lingura de otet de mere, jumatate de cana de iaurt simplu. Se amesteca bine iaurtul si otetul intr-un castron. Samponeaza-ti parul si aplica amestecul de iaurt si otet de mere pe par si scalp. Maseaza bine si lasa sa actioneze timp de aproximativ 20 de minute. Clateste scalpul si parul cu apa rece. Repeta acest tratament o data pe saptamana, pana cand matreata este complet eliminata. Asigura-te ca utilizezi iaurt simplu de fiecare data, deoarece iaurtul indulcit sau aromatizat poate irita pielea si agrava starea.

5. Otet de mere cu zeama de lamaie, ulei esential de arbore de ceai si ulei de masline

Uleiul de masline este un remediu cunoscut pentru matreata, acesta hidratand zonele uscate. Vei avea nevoie de 1/4 cana de otet de mere, 1/2 lingurita de ulei de masline, 1 cana cu apa, 5 picaturi de ulei esential de arbore de ceai si 1 lingurita de zeama de lamaie. Se pune o cana cu apa distilata intr-un castron si se adauga bine toate ingredientele. Se toarna amestecul intr-o sticla cu pulverizator si se pulverizeaza pe par si scalp. Se pune o casca de dus si se lasa sa actioneze tratamentul timp de aproximativ 30 de minute. Spala-te pe cap cu un sampon cu formula usoara, fara sulf. Repeta tratamentul de doua ori pe saptamana, timp de o luna.

sursa: eva.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img