vineri, 29 martie, 2024

Cum poti sa-ti cureti colonul intr-o singura zi

Distribuie:

Publicat:

Prunele reprezinta o sursa excelenta de fibre dietetice, ajutand astfel la reglarea tranzitului intestinal. Intrucat prunele contin atat fibre solubile cat si fibre insolubile, acestea reprezinta un remediu excelent pentru constipatie.

In special prunele uscate au capacitatea de a mentine un nivel sanatos al colesterolului din sange. Fibrele din prunele deshidratate reduc colesterolul LDL, insa totodata cresc valorile colestrolului HDL, considerat colesterol “bun”.

Studiile facute de catre specialistii de la Universitatea din Liverpool au dovedit ca prunele pot ajuta in curele de slabire. Substantele active din prune accelereaza metabolismul si stimuleaza arderile grasimilor.

Efect antioxidant – prunele contin vitamina C, dar si fitonutrienti precum luteina, zeaxantina ori criptoxantina. Acestia au efecte antioxidante puternice si ajuta organismul sa lupte cu efectul radicalilor liberi asupra organismului. Fenolii din prune protejeaza neuronii si membranele celulare de stresul oxidativ.

Daca te confrunti periodic cu episoade de constipatie, te simti fara energie, sistemul tau imunitar este scazut atunci ai nevoie de un mic truc ce te va pune pe picioare.

Alege o zi din saptamana in care sa nu fii nevoit sa faci prea multe drumuri si consuma pe parcursul intregii zile maxin 1 kilogram de prune proaspete.

Pe tot parcursul zilei este necesar sa consumi 2 litri de apa pentru a te mentine hidratat si sa nu faci un efort fizic prea mare.

Vei observa cum a doua zi te vei simti mai usor iar tranzitul tau se va imbunatati considerabil.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img