sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Cum poti scapa rapid de mizeria de pe tigai, cratite si oale. Nu ai nevoie de produse chimice

Distribuie:

Publicat:

Cea mai gustoasa mancare cere si mari sacrificii in bucatarie. Nu doar ca stai cu orele in picioare, dar te trezesti la final ca tigaile si oalele arata ca si cum ar fi fost salvate dintr-un incendiu. Ce ai de facut ca sa scapi de batai de cap si sa ai si vase curate? Iti prezentam in cele ce urmeaza un truc prin care ii redai stralucirea oalei sau cratitei cu doar doua ingrediente. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu si de otetul alb.

Iata de ce ai nevoie:

– O cescuta de apa

– O cescuta de otet alb

– 2 lingurite de bicarbonat de sodiu

Ce trebuie sa faci?

Pasul 1:

Pune cratita sau oala pe aragaz si toarna o cescuta de apa, cat sa acopere toata suprafata fundului.

Pasul 2:

Adauga putin otet alb si las-o pe foc, pana cand aceasta incepe sa sfaraie.

Pasul 3:

Ia vasul de pe ochiul aragazului si pune doua lingurite de bicarbonat de sodiu. Lasa putin timp sa actioneze compozitia.

Pasul 4:

Goleste vasul.

Pasul 5:

Ia un burete de vase cu una dintre fete abraziva si sterge usor suprafata tigaii.

Vei vedea ca toate urmele de arsura vor deveni istorie, iar cratita poate fi oricand refolosita pentru retete la fel de solicitante.

De asemenea, poti scapa de petele de pe pahare utilizand otet alb. Pulverizeaza putin pe pahar si dupa aceea sterge cu o hartie si vei vedea ca nu vor mai ramane urmele de degete, iar tu le vei servi musafirilor o bautura impecabila.

Iar grasimea si murdaria de pe vasele de sticla termorezistentase curata foarte simplu cu un "bulgare" confectionat din folie de aluminiu inmuiata in detergent de vase.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img