vineri, 19 aprilie, 2024

Cum poti slabi cu coji de pepene

Distribuie:

Publicat:

Potrvit specialistilor, aproximatv 95 % din valoarea nutritiva a pepenelui verde se afla în coaja. Aceasta contine vitamine precum vitamina A, vitamina B6 si vitamina C. De asemenea, este o sursa importanta de potasiu, zinc si magneziu.

În plus, contine licopen, care este o substanta antioxidanta puternica ce tine multe boli la distanta. Tocmai de aceea multe persoane includ coaja pepenelui în diferite feluri de mancare.

În coaja pepenelui verde se gasesc fibre care te ajuta sa scapi mai usor de kilogramele în plus. Mai mult decat atat, este o sursa importanta de citrulina, care ajuta la cresterea masei musculare. De asemenea, are rolul de a întari sistemul imunitar, de a reduce anxietatea si de a te scapa de retentia de apa.

Coaja pepenelui verde poate fi inclusa în salate. Ai nevoie de o bucata de 5 cm. Tot ce trebuie sa faci este sa o dai pe razatoare, dupa care sa o amesteci cu restul ingredientelor din care faci salata. Astfel vei obtine o salata hranitoare. Gustul acesteia nu va fi schimbat de coaja de pepene.

Asadar, în loc sa arunci coaja pepenelui, ai putea sa o incluzi în anumite feluri de mancare. Gustul nu va fi modificat, iar corpul tau va beneficia de substantele nutritive care se gasesc în acel ingredient. Nu ai nevoie decat de o bucata mica pe care sa o dai pe razatoare. Iar rezultatele se vor simti la nivelul întregului organsim.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img