marți, 16 aprilie, 2024

Cum puteti prepara sosuri sanatoase si naturale. Care este reteta ideala pentru mujdeiul de usturoi

Distribuie:

Publicat:

Optati pentru retete sanatoase de sosuri pentru a gati delicios. Exista variante care se prepara in cel mult 5 minute, fara zahar, conservanti si faina. Sunt hranitoare si nu au calorii in exces.

Dati savoare preparatelor diverse cu ajutorul sosurilor sanatoase! In top sunt cele de lamaie cu uleiuri presate la rece.

Si mujdeiul de usturoi, maioneza sau mustarul pot fi optiuni corecte.

O lingura de ulei presat la rece e indicata in orice salata. Aceasta deoarece organismul isi ia vitaminele si mineralele din legumele crude cu ajutorul materiei grase.

Nu evitati uleiul crud nici cand tineti diete. Compusii sai sunt esentiali pentru toate lanturile metabolice.

Folositi sosuri peste orice preparat pentru savoare. In acelasi timp, va diversificati extrem de usor alimentatia.

Cel mai bun sos este facut din legume crude, mixate si se poate adauga peste orice mancare.

“Pentru persoanele care nu tolereaza legumele crude, pot sa-si prepare sosuri din legume preparate termic”, spune nutritionistul Maria Spiridon.

Orice salata de legume poate capata un gust savuros si printr-o alta combinatie.

“Peste salatele crude putem sa facem un sos cu verdeata, iaurt, mustar si cantitate scazuta de ulei”, explica Maria Spiridon.

Iata si o alta varianta pe care trebuie sa o luati in seama daca va aflati la dieta. Se poate consuma tot timpul anului si va ofera la pachet licopen. Este un antioxidant cu efecte dovedite in preventia cancerului de prostata, dar si a celui de san.

“Poti sa faci un sos pe baza de suc de rosii sau de rosii, in care ai adaugat busuioc, piler, coriandru si valoarea calorica e redusa -15-20 de calori la 2 lingura de sos”, sugereaza nutritionistul Serban Damian.

Peste preparatele din carne, adaugati sos facut din lamaie, putin ulei si boabe de mustar proaspat zdrobite.

Mustarul are calitati care atenueaza efectele nocive ale carnii rosii. Face parte din familia cruciferelor, alaturi de varza si brocoli. Iar compusii activi pot contribui la prevenirea cancerului digestiv.

Nu ratati nici mujdeiul de usturoi. Acesta se prepara corect cu sare, putin ulei si apa.

Are un aport caloric nesemnificativ, asadar e potrivit si in dieta. Iar ca sa reduceti din miros, adaugati patrunjel din abundenta. Din cand in cand si maioneza e buna.

“La maioneza facuta in casa sa zicem ca se poate controla cantitatea de ulei care se pune, dar practic pana la urma e tot o combinatie de grasimi”, spune Serban Damian.

Maioneza nu pune probleme daca se combina cu legume, altele decit cartoful. Dar evitati asocierea cu produse din carne, scrie stirileprotv.ro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img