joi, 25 aprilie, 2024

Cum reacționează organismul atunci când mănânci hamburger: Are de a face cu fluxul sanguin

Distribuie:

Publicat:

Niciun studiu în domeniu nu a găsit dovezi că hamburgerii sunt alegeri alimentare sănătoase, dar nici că un astfel de sandviş, consumat ocazional, dăuneazăgrav sănătăţii. Totuşi, se cunoaşte felul în care reacţionează organismul când trebuie să descompună, să absoarbă elementele nutritive şi să digere hamurgerul.

Când savurezi un astfel de produs, ultimul lucru la care te gândeşti este că îţi afectează sănătatea, însă dacă ar putea vorbi, colonul s-ar plânge mult şi bine. Ştiinţa, cunoscută pentru faptul că ruinează toate lucrurile frumoase, că ne arată partea necurată din tot ce pare inofensiv, a scos la iveală că hamburgerii nu trebuie priviţi cu ochi buni.

Produsele de tip fast-food au un impact uriaş asupra corpului – şi nu într-un mod benefic. Studiile ample în acest sens sugerează că dimensiunile porţiilor, aportul de calorii, grăsimile şi sodiul din conţinut cresc riscul de probleme serioase de sănătate.

De exemplu, un hamburger simplu are peste 500 de calorii, 25 de grame de grăsimi (aproape jumătate din cele saturate, reprezentând mai mult de jumătate din aportul zilnic recomandat, plus unele grăsimi trans), 40 de grame de carbohidraţi, 10 grame de zahăr şi 1.000 de miligrame de sodiu. Cu aşa caracteristici, nu e de mirare că nutriţioniştii evită să îl adauge în meniul zilnic, scrie clickpentrufemei.ro.

Ce se întâmplă în corp, chiar după prima muşcătură

Când hamburgerul intră în corp şi, practic, intră în contact cu fluxul sangvin, cam în aproximativ 15 minute de la prima muşcătură, experimentezi o creştere importantă a glucozei în sânge, pe măsură ce organismul transformă toate acele calorii în energie. Acest lucru declanşează eliberarea de insulină, uneori, prea multă insulină, ceea ce te face să simţi din nou foame, în scurtă vreme.

Repetarea primei acţiuni poate duce la rezistenţă la insulină, un precursor al diabetului. Cercetătorii atribuie acest lucru stresului oxidativ asupra celulelor, care apare din cauza exceselor alimentare frecvente.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img