sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Cum să-ți amenajezi un colț pentru lectură în 6 pași simpli

Distribuie:

Publicat:

În ziua de azi puțini dintre noi sunt cei care încă mai citesc o carte în varianta clasică, cei mai mulți optând pentru citirea cărților online prin intermediul unui Ebook reader. Însă nimic nu se compară cu senzația pe care ți-o oferă o carte atunci când o ții în mână și mirosul învechit al paginilor pline de istorie.

Pentru a te adânci mai tare în lectură și a te bucura cu adevărat de o carte grozavă, alege să-ți creezi un colț special pentru citit, ținând cont de mai multe considerente: o lumină potrivită, rafturi pentru depozitare, draperii potrivite pentru o ambianță plăcută, un scaun relaxant, o masă pentru o cană de ceai dar și perne și pături care să te încălzească în zilele răcoroase.

Corpuri de iluminat potrivite pentru citit

Fiecare colț creat pentru lectură are nevoie de o iluminare bună, iluminare ce te va ajuta să citești fără să-ți obosești ochii, în special pe timp de noapte, dar ajută și la crearea unei atmosfere cozy. O opțiune potrivită sunt lămpile de podea sau cele de masă, dar și corpuri de iluminat suspendate, cu o lumină caldă, aceasta creând o dispoziție relaxantă și confortabilă. 

Optează pentru biblioteci și rafturi funcționale

Un spațiu potrivit pentru depozitarea cărților este reprezentat de biblioteci. În caz că nu dispui de una, alege biblioteci și rafturi funcționale, estetice, ce pot fi integrate într-un mod armonios în zona de lectură. Fie că alegi o bibliotecă în stil clasic, dar de dimensiuni mici, una suspendată sau un raft rotund de perete, acestea te vor ajuta să-ți aranjezi cărțile preferate într-un mod organizat, dar te vor ajuta să economisești cât mai mult spațiu. 

Draperii pentru o stare de spirit plăcută

Dacă spațiul pentru lectură se află în zona ferestrelor, vei avea nevoie de draperii potrivite pentru zilele când lumina soarelui este prea strălucitoare. Orientează-te către draperii semi-opace, din in sau catifea pentru a filtra lumina sau unele black-out dacă vrei un spațiu închis. Alege draperii în culori subtile sau cu imprimeuri îndrăznețe pentru o stare de spirit plăcută, dar și pentru un design mai plăcut al întregii încăperi.

Scaune confortabile pentru citit

Scaunul de lectură perfect este acel scaun în care parcă te afunzi atunci când te așezi pe el. Găsește un scaun modern, confortabil, din materiale tapițate, în stil scandinav, rustic sau modern, un șezlong, sau, de ce nu, chiar un balansoar, un scaun în care să te poți relaxa alături de o cană de ceai și o carte bună si să-ți odihnești picioarele după o zi plină.  

O masă de citit ergonomică 

O masă pentru lectură durabilă și funcțională este esențială. Îți poți ține pe masă o cană de ceai, lampa pentru citit și carte ape care o citești, astfel încât să le ai mereu la îndemână.  

Folosește perne pentru confort și pături călduroase

Atunci când stai și citești, poziția pe scaun devine incomodă. Alege perne pentru a încuraja o postură mai bună și pentru minimizarea durerilor de șolduri și spate. O pătură pufoasă îți va ține de cald atunci când pătrunzi în fascinanta lume a cărților. 

Ține cont de câțiva pași esențiali în crearea unui colț pentru lectură și vei reuși să obții un spațiu plăcut, confortabil, unde te vei putea relaxa alături de o carte bună.

Sursa de imagine:
Photographee.eu / Shutterstock.com

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img