joi, 28 martie, 2024

Cum să recunoști produsele cele mai proaspete atunci cand faci cumpărături: Detaliile de care trebuie să ții cont

Distribuie:

Publicat:

De cate ori ti s-a intamplat sa pui in cosul de cumparaturi paine ambalata, iar acasa sa descoperi ca este alterata? De cate ori ai cumparat, doar vara ce a trecut, pepeni care, desi sunau bine, nu erau de fapt, copti? De cate ori ai cumparat o caserola cu rosii frumoase, dar in afara celor de la suprafata, restul erau cel putin indoielnice?

Stop! Iata cateva trucuri care iti vor fi de mare ajutor la cumparaturi de acum inainte.

Painea

Painea trebuie sa fie proaspata, moale si pufoasa. Apasa usor pe ea si daca revine la forma initiala, inseamna ca este o paine de calitate. Daca urma degetului ramane vizibila, ori nu este coapta corespunzator, ori a fost congelata, deci e mai bine sa renunti la acel produs.

Carnea de pui

Puiul are mai multe indicii pe care trebuie sa le cauti. Daca are piele, aceasta ar trebui sa fie mai deschisa decat carnea la culoare (daca este galbena sau maro deschis, nu te atinge de el). Carnea trebuie sa fie fera, alba pana la bej, umeda si sa nu fie sange inchegat pe ea. Daca marginile bucatilor de pui par uscate, este vechi. Nu verifica data de expirare, ci data ambalarii, iar daca este mai veche de doua zile, continua-ti cautarea, recomanda acasa.ro

Pepenele rosu

Pepenele rosu nu se mai gaseste de acum, insa anul viitor vei sti cum sa faci alegerea corecta. Codita pepenelui trebuie sa fie maronie si uscata, semn ca fructul este copt si numai bun de mancat. Toti pepenii au o pata galbena in zona care s-a aflat pe pamant cat timp fructul a fost atasat de planta. Cu cat galbenul este mai inchis, cu atat pepenele va fi mai copt si mai dulce.

Pepenele galben

Pepenele galben este cu atat mai copt, cu cat este mai galben. Loveste usor pepenele cu palma si daca vibreaza, inseama, de asemenea, ca este bun de consumat. Asculta cum suna pepenele cand il zgaltai, iar daca auzi apa, este deja alterat.

Rosiile

Rosiile trebuie sa aiba o coaja neteda si ferma si trebuie sa fie grele in mana. O rosie bine coapta poate fi si de doua ori mai grea decat una necoapta. Miroase rosiile pe care vrei sa le cumperi; daca le lipseste aroma caracteristica, inseamna ca sunt crude. Evitati rosiile ambalate in recipiente de plastic, pentru ca va puteti pacali si puteti cumpara rosii mai mult stricate.

Ardeiul gras

Ardeiul gras bun de consum are o culoare intensa si fara pete. Daca are doua sau trei muchii, va fi mai amarui decat daca are patru. De asemenea, ardeii cu patru muchii au mai putine seminte. Codita ardeiului trebuie sa fie verde, tare si sa se rupa, daca ardeiul este proaspat.

CITEȘTE ȘI: Peștele care îți poate pune sănătatea în pericol. De ce medicii evită să-l recomande

Pestele

Pestele este proaspat daca ochii sunt limpezi, luciosi si bombati. Suprafata lui trebuie sa fie lucioasa si matasoasa (daca este lipicioasa, pestele nu este proaspat).

Bananele

Bananele trebuie sa aiba codite verzi pana la galben deschis daca sunt proaspete, iar salata verde trebuie sa aiba frunzele colorate uniform; in caz contrar, lasati-le unde le-ati gasit si plecati mai departe.

CONTNUAREA PE EXQUILS.RO

.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img