marți, 23 aprilie, 2024

Cum să trăiești cu cineva bolnav de COVID în casă: Regulile care te ajută să te protejezi

Distribuie:

Publicat:

Cu toate că riscul de a contracta COVID-19 este foarte ridicat, mai ales în cazul Omicron, este bine să ştii unele lucruri dacă locuieşti în casă cu un bolnav.

Tocmai de aceea trebuie să fim pregătiţi, este de părere Profesorul de Boli Infecţioase şi Microbiologie Clinică, Dr. Çağrı Büke, de la ACIBADEM Health Group. „Având în vedere faptul că aproximativ 80% dintre pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19 pot fi îngrijiţi la domiciliu, ar trebui să ne amintim întotdeauna că virusul se transmite mai ales în spaţii închise. Fapt care ne împinge să analizăm mai atent regulile pentru a convieţui cu un caz pozitiv”, spune Profesorul Büke,potrivit clicksanatate.ro.

Aşadar, care sunt lucurile care nu ar trebui neglijate nici măcar o clipă în timp ce trăim împreună cu un pacient pozitiv cu coronavirus? Iată 10 reguli de aur, sfaturi şi avertismente importante.

Este necesar să locuiţi în camere separate

O persoană cu test Covid-19 pozitiv trebuie să locuiască într-o cameră separată pentru o vreme. Uşa camerei trebuie să fie întotdeauna închisă şi pacientul trebuie inclusiv să mănânce în această cameră, departe de ceilalţi membri ai familiei.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img