joi, 25 aprilie, 2024

Cum sa ai grija de pielea ta dupa 30 de ani

Distribuie:

Publicat:

Desi nu poti da timpul inapoi, nu este niciodata prea târziu sa incepi sa ai grija de pielea ta si acest lucru se va vedea in viitor. Incepe cu produse usoare, pentru a evita orice reactii alergice. Fii constanta si foloseste orice produs pentru cel putin trei luni, ca sa-i dai timp sa actioneze. Nu te complica, deoarece vei putea experimenta mai târziu si daca acum vrei sa faci prea multe odata s-ar putea sa regreti mai incolo.

Câteva sfaturi simple de ingrijire a pielii

Ai grija de fata ta dimineata si seara.
Curata pielea in mod regulat, pentru a desfunda porii si a improspata fata, deoarece porii se astupa de la praf si poluare, machiaj si celule de piele moarta si astfel vei evita aparitia acneei si a eczemelor.
Pentru a improspata aspectul pielii, a indeparta uleiul in exces si a reechilibra PH-ul, aplica un tonner.
Daca nu vrei sa te complici si alegi sa incerci un singur produs, atunci opteaza pentru o crema hidratanta buna, dermato-cosmetica. Astfel iti vei mentine pielea catifelata, vei lupta impotriva ridurilor si iti vei pastra stralucirea naturala a pielii.
Inainte de culcare, adauga in crema hidratanta un ser care sa-ti revitalizeze tenul in timp ce tu te odihnesti.
Pielea de pe gât este foarte sensibila si subtire, de aceea e mai predispusa la a se lasa, asa ca aplica de jos in sus o crema hidratanta potrivita tipului tau de piele.
Pielea din jurul ochilor este mai delicata si are nevoie de ingrijire speciala pentru a nu-i aparea acele cercuri negre, asa ca procura-ti o crema speciala pentru aceasta zona.
Buzele nu au glande sebacee deci când sunt expuse la elementele naturii se usuca si se crapa, asa ca inainte de a iesi din casa, aplica un balsam care sa-ti hidrateze si mentina buzele moi cât mai mult timp.
Pielea este mai groasa pe talpi deoarece  trebuie sa suporte greutatea intregului corp. Pentru a nu se crapa ai nevoie de o crema cu uree, pe care o poti aplica dimineata si seara, ca sa-ti pastrezi calcâiele catifelate.
Mâinile sunt folosite tot timpul si necesita o crema cu unt de shea, care sa nu fie grasa si sa cicatrizeze frumos micile zgârieturi.
Pentru corp trebuie sa folosesti o crema de dus.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img